Maturalna haljina ove cure postala je hit: "Prijatelj nije vjerovao što vidi"

Foto: Twitter

MJESECI napornog rada isplatili su se Ciari Gan, 17-godišnjoj učenici s Filipina koja je za svoju maturalnu večer napravila prelijepu haljinu, koja je postala hit na društvenim mrežama.

Ciara podjednako voli umjetnost i znanost, no kod izrade haljine prevagnula je ljubav prema umjetnosti. Umjesto da kupi već sašivenu haljinu, s majkom je napravila prelijepu kreaciju, koja je ručno oslikana.

"Inspirirala me moja majka koja me poticala da napravim tu haljinu. Volim isprobavati nove stvari i pomislila sam zašto ne. Bio je to posljednji veliki događaj u srednjoj školi i imala sam mjesece za pripremu", rekla je.

Najprije se obratila stručnjaku za dizajn, no kad joj se nije svidio rezultat, odlučila je sve od početka do kraja napraviti sama.

Majka i ona kupile su skoro tri metra tkanine, krinolinu i Swarovski kristale.

"Mama i ja smo šivale komad po komad suknje", dodala je.

Pet dana trajalo je crtanje cvjetova po krinolini.

"Nedavno sam pročitala ponovno knjigu Tiger Lily koju je napisala Jodi Lynn Anderson i odlučila sam nacrtati narančaste cvjetove. Nisam crtala ruže jer, iako su lijepe, ne odražavaju moju osobnost. Volim vibrantnost jakih boja, poput narančaste i zelene", dodala je.

Haljina je bila gotova nakon mjesec dana, a Ciara je o njoj šutjela do maturalne večeri.

"Prijatelj mi je rekao da ne može vjerovati što vidi, dvaput je morao pogledati haljinu. Mislio je da je cvijeće isprintano", rekla je.

Nakon toga objavila je fotografije na društvenim mrežama, a dosad su na Twitteru skupile 389 tisuća lajkova.

Pročitajte više