Max (7) je sa 4 godine počeo dizajnirati odjeću, danas dobiva narudžbe od celebova

Foto: Instagram

SEDMOGODIŠNJI Amerikanac Max Alexander postao je internetska senzacija nakon što je na društvenim mrežama počeo objavljivati svoje dizajnerske radove. 

Prvašić iz Los Angelesa počeo je izrađivati odjeću kad je imao samo četiri godine. Pohađao je satove šivanja, a prošle godine je ovaj talentirani dječak imao svoju prvu modnu reviju. Broj uzvanika bio je ograničen s obzirom na to da je revija održana u periodu pandemije koronavirusa, no stigao je i jedan modni kritičar, koji je Maxovu reviju nazvao "ženstvenom".

Američki mediji pišu da Max već prima zahtjeve od slavnih osoba. Godine 2021. pokrenuo je i vlastiti brend Couture to the Max. Maxovi roditelji otkrili su dječakovo zanimanje za modu kada je tijekom jedne obiteljske večere tražio lutku kako bi na njoj pokazao svoju kreaciju. Od tada je posvećen modi i neprestano usavršava svoje vještine.

"Max je jako sretan i energičan učenik. On je modno čudo, ali voli i matematiku, znanost, umjetnost i tenis", rekla je Maxova majka za portal Bored Panda.

Prve kreacije napravio od ostataka materijala

Prve je kreacije napravio od plastične ambalaže, ukrasnih traka i ostataka materijala, a potom i od kartona. Sedmogodišnjak voli šarene uzorke, jarke boje i šljokice. Kreacije mu odlikuju slojevitost i kombiniranje materijala.

Uz pomoć roditelja, Max prodaje haljine diljem svijeta, a dobio je i priliku surađivati s glumicom Sharon Stone. San mu je, kaže, jednog dana biti na čelu modne kuće Gucci ili otvoriti vlastitu modnu kuću.

Inače, Max je popularan i na društvenim mrežama. Na Instagramu ga prati 1.5 milijuna ljudi. Mladi dizajner na društvenoj mreži objavljuje svoje radove, a podržavaju ga brojni pratitelji.

Pročitajte više