Maxim´s slavi 100. obljetnicu stila Art-Deco i pariškog života

MAXIMS, najpoznatiji pariški restoran u svijetu, slavi 100. obljetnicu svojeg ArtDeco stila te će tom prigodom biti izveden mjuzikl u kojem će biti obilježeni svi veliki trenuci pariškog života.

Predstavu producira Pierre Cardin, vlasnik Maxim´sa od 1981., a planira se da će u početku biti izvođena u inozemstvu.

Premijera predstave ´Kod Maxim´sa, sto godina sjaja!´ bit će 6. ožujka s tri izvedbe u kazalištu Bellini u talijanskom gradu Cataniji, a zatim će biti postavljena u Veneciji, Moskvi i Pekingu.

´Prije sto godina Maxim´s je predstavio svoj Art-Deco stil koji se otada smatra jednim od povijesnih spomenika. Tim povodom sam želio proslaviti stoljeće pariškog života kojeg je restoran bio svjedok i akter´, pojasnio je Pierre Cardin.

Maxim´s je rođen 1893. kao kavana, a postao je sastajalište zlatne pariške mladeži na poticaj Maximea Gaillarda, bivšeg konobara, koji se 1903. sjetio naručiti dekor po kojem je prostor postao poznat.

Glazbeni spektakl koji je na scenu postavila pijanistica Christine Meyr, uključuje 12 pjevača, glumaca i plesača te komorni orkestar. Gledatelji će biti uronjeni u prošlost Maxim´sa zahvaljujući mješavini poznatih skladbi i opernih arija XIX. stoljeća.

Tijekom dva sata, pozornicom će prodefilirati cijeli Pariz razdoblja Belle Epoque, ludih godina te vremena poslije rata, od Belle Otero i Barbare Streisand, preko Franza Lehara, Louisa Renaulta, Sydneyja Becheta, Coco Chanel, Marlene Dietrich pa do Yves Saint-Laurenta.

Pročitajte više