McConaughey: Nevinost sam izgubio jer sam ucijenjen, potom sam seksualno zlostavljan

Foto: Guliver Image/X17

U SVOJIM memoarima Greenlight glumac Matthew McConaughey progovara o privatnom životu i otkriva duboko zakopane tajne, poput one da je seksualno zlostavljan u tinejdžerskim godinama.

Memoari su objavljeni u utorak, a u njima 50-godišnji glumac opisuje svoj život kroz događaje koje doživljava kao svjetla na semaforu, crvene koji su ga zaustavljali, žute zbog kojih je stajao i zelene koji su ga poticali da krene.

Među poglavljima su i ona o nekoliko slučajeva seksualnog zlostavljanja koje je doživio. Otkrio je da njegov prvi seks nije bio dobrovoljan, već je nevinost izgubio zbog ucjene.

"Ucijenjen sam i morao sam se seksati prvi put s 15 godina. Bio sam uvjeren da ću ići u pakao zbog predbračnog seksa", napisao je.

Otkrio je i da ga je muškarac zlostavljao kad je imao 18 godina. Taj ga je muškarac nokautirao u kombiju, no ne otkriva više detalja o tom događaju. Napisao je i da se ne smatra žrtvom u tim situacijama.

"Nikad se nisam osjećao kao žrtva. Ima dovoljno dokaza da se svijet urotio da budem sretan", napisao je.

Prošlog tjedna je u članku za People McConaughey otkrio da je njegov otac James Donald McConaughey umro na najbolji mogući način - u krevetu sa suprugom Kay.

"Mama me nazvala. 'Tata ti je umro.' Koljena su mi klecala. Nisam mogao vjerovati. Tata mi je umro. Nitko i ništa nije ga moglo ubiti. Osim mame. Uvijek je govorio meni i mojoj braći: 'Dečki, kad budem odlazio, bit će to tijekom vođenja ljubavi s vašom majkom.' I to se i dogodilo. Doživio je srčani udar tijekom orgazma", rekao je.

James je umro 1992. godine, a on i Kay su imali turbulentan odnos. Razveli su se dva puta, a vjenčali čak tri puta. Nakon trećeg vjenčanja začeli su Matthewa.

"Bili su u nekim trenucima nasilni. Kao što objašnjavam u knjizi, tako su komunicirali. Razveli su se dvaput, vjenčali triput. To je zaista bio Tihi ocean usred oluje", opisao je oskarovac.

Pročitajte više