Među 11 najljepših skrivenih europskih plaža našla se i jedna hrvatska

Foto: Instagram

NAKON što je 2016. godine proglašena najljepšom plažom Europe, Stiniva na otoku Visu postala je sve popularnija. Britanski Telegraph uvrstio ju je tako na popis najljepših skrivenih plaža Europe, a slično je napravio i portal European Best Destinations. Na svoj popis najljepših europskih skrivenih plaža Stinivu je sad stavio i portal Marriot Travel.

"Proglašen ratnom zonom 1944. godine zbog izolacije od kopnenog dijela zemlje, otok Vis otvorio je vrata posjetiteljima 1989. godine. Njegove čiste plaže čine ga rajem za tragače sunca...Na južnom dijelu otoka nalazi se drevna uvala Stiniva, nastala urušavanjem špiljskog stropa. Sjeveroistočna strana otoka pak je dom osamljenoj plaži Stončici sa svojim zelenilom mediteranske vegetacije i smaragdnom bojom mora, domu kornjačama i dupinima", pišu.

Osim Stinive, na popisu su se našle i plaže Es Trenc (Mallorca), Formentera (Španjolska), Arrifana (Portugal), Pinarello (Korzika), Calanques (Provansa), Vouliagmeni to Sounio (Atena), El Saler (Valencia), Kynance Cove (Cornwall), Porto Cesareo (Puglia), Kelebekler Vadisi (Turska). 

 

Pročitajte više