Medvjedić koji se sprijateljio s ljudima i pozirao za selfije ubijen

Foto: Twitter

MLADUNČE mrkog medvjeda ubijeno je jer se počelo previše prijateljski ponašati s ljudima. 

Posjetitelji Scoggins Valley Parka u američkom Washingtonu učestalo su medvjedića hranili i s njim pozirali za selfije, a to se nastavilo i nakon što je uprava parka izričito zamolila da to ne čine. Budući da se medvjedić previše opustio u ljudskom društvu, na kraju je morao biti ubijen jer je, kako su objasnili iz parka, to povećalo opasnost od toga da napadne ljude. 

Prije nego što su posegnuli za tim, zaposlenici parka su pokušali mladunče teško 45 kilograma preseliti u drugi dio parka, podalje od posjetitelja, no on se vratio već idući dan jer je navikao da mu posjetitelji ostavljaju velike količine hrane. Kako piše Lad Bible, nije ni pokušavao pobjeći kad su mu se zaposlenici približili. 

"Ovo je klasični primjer zašto upozoravamo ljude da ne hrane divlje životinje. Oni su savršeno sposobni sami pronaći hranu. Iako imate dobre namjere, nikad ih ne smijete hraniti. Ovaj se medvjed previše naviknuo na ljude i tako ih ugrozio, zato smo ga morali ukloniti", objasnio je biolog Kurt Licence. 

Pročitajte više