Meghan progovorila o traumatičnom iskustvu: Vidjela sam ih u kombiju, imali su puške

Video/Screenshot: Immaculate Heart High School

MEGHAN MARKLE obratila se maturantima srednje škole Immaculate Heart High u Los Angelesu koju je i sama pohađala. Pričajući o protestima i smrti Georgea Floyda, prisjetila se i traumatičnog iskustva koje je proživjela u djetinjstvu tijekom pobuna koje su izbile u Los Angelesu 1992. 

"Nisam bila sigurna što vam mogu reći. Bila sam jako nervozna oko toga, no onda sam shvatila da bi najgore bilo ne reći ništa", rekla je u govoru. 

U nastavku je učenike potaknula da budu otvoreni prema različitostima, a progovorila je i o tome kako je doživjela nemire u Los Angelesu koji su se dogodili 1992. nakon što je pet bijelih policajaca prebilo Afroamerikanca Rodneyja Kinga. 

"Imala sam 11 ili 12 godina i taman sam trebala krenuti u ovu školu te jeseni kad su počele pobune u Los Angelesu koje su također bile pokrenute besmislenim rasizmom. Sjećam se policijskog sata i dok sam žurila kući, vidjela sam kako pepeo pada s neba, mirisala dim i vidjela kako taj dim izlazi iz zgrada. Vidjela sam kako ljudi bježe noseći torbe. Sjećam se da sam vidjela muškarce u kombiju koji su u rukama imali pištolje i puške. Kad sam stigla kući, vidjela sam da je drvo koje je oduvijek bilo tamo potpuno spaljeno. Takva se sjećanja nikad ne zaboravljaju", ispričala je. 

U nastavku je s maturantima podijelila savjet koji je dobila od svoje učiteljice kad joj je bilo 15 godina. 

"Rekla mi je da uvijek stavim potrebe drugih ispred svojih strahova i taj je savjet sa mnom ostao cijeli život. Prošli tjedan sam razmišljala o njemu više nego ikad u životu", rekla je. 

Meghan i sama potiče iz miješane obitelji, otac joj je bijelac, a majka crnkinja. U jednom se intervjuu iz 2015. prisjetila kako je i njena majka bila meta rasističkih uvreda. Netko ju je nazvao "crnčugom" dok je Meghan bila s njom. 

"Oči su joj bile pune suza, a ja sam joj mogla samo šaptati da je sve u redu", ispričala je tom prilikom. 

Pročitajte više