Meri Andraković proglašena najbolje odjevenom na Dori: "Sve je ručni rad"

Foto: Dario Njavro/Renato Branđolica/HRT

OSAMNAEST izvođača sinoć je nastupilo na Dori, a osim pjesama predstavili su i odjevne kombinacije koje su pripremili za opatijsku pozornicu. Peteročlani stručni žiri te urednici i čitatelji portala eurosong.hr odlučili su da najbolji styling Dore 2023. ima Meri Andraković. Za styling dobitnice Looksyja bila je zadužena mlada i talentirana hrvatska dizajnerica Lora Holjevac.

Meri Andraković osvojila je ukupno 225 bodova te su glasovi publike presudili da nagrada Looksy by Sensation, nagrada za najbolju odjevnu kombinaciju na Dori, odlazi u njezine ruke. Na drugom mjestu našla se grupa Let 3 sa 155 osvojenih bodova, a na trećem sa 150 bodova smjestila se Đana.

"Oduševljena sam što je naša odjevna kombinacija odabrana za najbolju jer je puno rada i truda uloženo u ovaj kostim i kostim mojih plesačica. Sve je to osmislila i ručno napravila naša Lora Holjevac te joj se ovim putem zahvaljujem što je iznijela ovu moju unutarnju ratnicu na scenu", rekla je pobjednica nagrade Looksy 2023. Meri Andraković.

Svoj prvi komentar na nagradu Looksy dala je i Lora Holjevac: "Inspiraciju sam dobila iz same Meri, njezine pjesme i iz svoje mašte. Ova kreacija bila je igra moje kreative, nadovezala se dizajnerica zaslužna za ovu odjevnu kombinaciju."

Nagrada se dodjeljuje treću godinu zaredom

Stručni žiri činili su pjevačica i dobitnica Looksyja 2022. Tina Vukov, pjevačica i glazbenica Franka, modni dizajner brenda KLISAB Marko Šabarić, magistar modnog dizajna Damir Begović te dizajnerica, manekenka i influencerica Lidija Lešić. Uz njih, u žiriju su i dvije urednice portala eurosong.hr Andrea Guša i Ivana Prkić.

Modna nagrada Looksy održava se treću godinu za redom, a pobjednik odabran glasovima stručnog žirija i posjetitelja portala eurosong.hr odlazi iz Opatije s posebnom statuom.  Riječ je o nagradi za najbolju odjevnu kombinaciju s ciljem uvođenja poznatog eurovizijskog glamura i u domaći izbor za pjesmu Eurovizije.

Nagrada Looksy svoje je premijerno izdanje doživjela 2021. godine. Članovi stručnog žirija tada su, uz glasove publike, nagradu dodijelili Albini, ujedno i pobjednici Dore. Prošlogodišnja statua otišla je u ruke Tini Vukov koja je nastupila u zapaženoj haljini Juraja Zigmana. Osvajanjem ove nagrade, Meri je postala njena treća dobitnica.

Pročitajte više