Merry Xmas Everybody najpopularniji božićni hit

NAJDOSADNIJOM božićnom pjesmom svih vremena proglašena je ´Mr Blobby´, a najpopularnijom ´Merry Xmas Everybody´ (Sretan Božić svima) kojega izvodi Slade.

Štoviše, istraživanje mišljenja među ljubiteljima glazbe donijelo je hitu iz 1993. ne samo epitet najdosadnije, nego i najiritantnije božićne pjesme. Na drugom se mjestu te neslavne rang-liste našla pjesma ´There´s No-One Quite Like Grandma´ (Nitko nije kao baka) školskog zbora St.Winfred koja je bila na samom vrhu top-ljestvica 1980. Božićni hit Cliffa Richarda iz 1988. ´Mistletoe and Wine´ (Imela i vino) našao se na trećem mjestu.

Cliffu Richardu nije strano naći se na vrhu top-ljestvica oko Božića, a zadnji od tri puta to mu je uspjelo 1990. s pjesmom ´Saviour´s Day´ (Dan spasitelja).

Na oba popisa, i onom najpopularnijih božićnih hitova i onom najdosadnijih, plasirali su se Robbie Williams i Nicole Kidman s prošlogodišnjim hitom ´Somethin´ Stupid´ (Nešto glupo). Na prvom su bili na petom, a na onom neslavnom na sedmom mjestu.

Iza Sladea, na drugom mjestu najpopularnijih našla se grupa ´Queen´ i njezin hit ´Bohemian Rhapsody´, koji se na vrhu božićnih top-ljestvica našao dva puta, 1975. i 1991., javlja BBC.

´Do They Know it´s Christmas´ (Znaju li da je Božić?), kojega je izveo Band Aid, izborio je treće mjesto.

Borba za najbolji božićni hit ove godine čini se da je postala prava mrtva utrka. Ženska glazbena skupina ´Girls Aloud´ konkurira s pjesmom ´Stay Another Day´ (Ostani još jedan dan) s kojom je ranije ljubitelje glazbe osvajao East 17´s, dok je muška grupa ´One True Voice´ izašla s ranijim hitom Bee Geesa ´Sacred Heart´ (Sveto srce).

Pročitajte više