Mia Dimšić dobila 10 tisuća eura od HDS-a za novi album

Foto: Grgo Jelavic/Pixsell

MIA Dimšić dobila je 10 tisuća eura od Hrvatskog društva skladatelja.

Pjevačica je dobitnica potpore na natječaju International Hrvatskog društva skladatelja za projekt Mia Dimšić – album Monologue. Na natječaj koji je bio otvoren od 4. prosinca 2023. do 22. prosinca 2023. u propisanom roku pristiglo je 5 prijava, od kojih jedan prijavitelj nije zadovoljio uvjete natječaja, objavili su iz HDS-a.

"S obzirom da je svrha ovog natječaja poduprijeti aktivnosti hrvatskih autora s ciljem povećavanja konkurentnosti glazbenih djela i produkcije hrvatskih autora u međunarodnom i globalnom kontekstu, potpora koju Hrvatsko društvo skladatelja kao strukovna udruga dodjeljuje odnosi se prvenstveno na projekt koji je predstavljen kao zaokružena cjelina, a ne samo kao ideja projekta, te iz kojeg je vidljiv realan plasman sadržaja projekta na široj međunarodnoj sceni", kažu iz HDS-a.

>>HDZ-ovci imaju novu omiljenu pjevačicu - Miju Dimšić

10 tisuća eura za promociju

U skladu s tim ciljevima, svrhom i kriterijima raspisanog natječaja, Stručno povjerenstvo u sastavu Danijela (Lela) Kaplowitz, Tomislav Mrduljaš i Tibor Szirovicza (predsjednik) odabralo je projekt Mije Dimšić za njen album objavljen na engleskom jeziku MIA DIMŠIĆ –MONOLOGUE, koji će HDS financijski podržati u iznosu od 10.000 eura za europsku i svjetsku promociju cijelog projekta.

Album Monologue sadrži ukupno 11 skladbi, od kojih je skladba Guilty Pleasure bila predstavnica na pjesmi za izbor Eurosonga. Tim iskorakom na europsko, a time i globalno tržište, Mia i njen tim su postavili temelje za daljnje promoviranje na primarno europskom tržištu, a zatim i predstavljanje na globalnoj glazbenoj sceni.

"Stručno povjerenstvo je također mišljenja da će predlagatelju i nositelju projekta u krajnjim rezultatima predloženog projekta puno značiti financijska i medijska podrška strukovne udruge kao što je Hrvatsko društvo skladatelja s kojom će moći istupiti prema inozemnim i drugim partnerima u svrhu promocije projekta na međunarodnoj glazbenoj sceni", navode.

Pročitajte više