Mia Farrow svjedočit će protiv Naomi Campbell na Haškom sudu

MIA FARROW svjedočit će na Haškom sudu kako bi pobila iskaz Naomi Campbell. Mia će potvrditi da je manekenka vrlo dobro znala kako joj je 1997. godine takozvane "krvave dijamante" darovao osumnjičeni liberijski ratni zločinac Charles Taylor. Izjavu Naomi Campbell o tome da nije znala tko joj je poslao skupocjeni poklon u hotelsku sobu, pobit će i njena bivša agentica Carole White.

Ona je, zajedno s Mijom i Naomi, sudjelovala na dobrotvornoj večeri južnoafričkog predsjednika Nelsona Mandele u rujnu 1997. na kojoj je bio i bivši liberijski predsjednik Charles Taylor. Nakon večere manekenka je dobila nebrušene dijamante u sobu te je sljedeće jutro razgovarala o tome s Mijom i svojom agenticom. "Rekla nam je da su je probudili usred noći kucajući joj na vrata, otvorila ih je i ugledala dvojicu ili trojicu muškaraca. Dali su joj veliki dijamant i rekli da je to poklon od Charlesa Taylora", stoji u izjavi glumice Mije Farrow.

Naomi je pred sudom izjavila kako nije znala tko joj je poslao poklon te da joj je sljedeće jutro Mia rekla da je dijamant vjerojatno poslao Charles Taylor. Agentica Carole White čak tvrdi da je čula razgovor svoje klijentice i bivšeg liberijskog predsjednika u kojem joj je on obećao dijamante. "Dogovoreno je da će poslati neke ljude k njoj s poklonom. Mislila sam da je gospodična Naomi razočarana kad je poklon dostavljen, jer je mislila da će dobiti veliki sjajni dijamant, a ovi su izgledali poput prljavih kamenčića", rekla je Carole White.

Pročitajte više