Mia je na Dori plesala na šipci uz Ninu Kraljić: "Mnogi su na početku skeptični"

Video: Index

MIA KULEŠ bavi se plesom na šipci, a široj hrvatskoj javnosti predstavila se nastupom na Dori uz Ninu Kraljić.

Za Index je progovorila o toj za mnoge još uvijek neobičnoj vrsti umjetnosti. "Ples na šipci, za sebe, smatram terapijom, lijekom, ispušnim ventilom", kaže Mia.

"Danas imamo stupnjeve, elemente. Sve mora imati svoju priču i mora se ići korak po korak. Ljudi su skeptični oko svojih sposobnosti, generalno. Cijelo vrijeme umanjujemo svoju vrijednost, navikli smo najviše upijati ono negativno, tako da jako puno djevojaka i momaka koji dođu na šipku su na početku skeptični, ali treba se pronaći put kojim će oni ići", kaže.

"Pole dance je jako 'supportive'. Na satu pole dancea, ako neka djevojka napravi neki element prekrasno, cijela dvorana će pljeskati. Tu smo jedna za drugu. Pole dance ne bira ni građu, ni dob, ni spol", poručila je svima onima koji se žele okušati u ovom plesu.

"Problem je to što mnogi pole dance povezuju sa striptizom, što nije loše. Zahvaljujući striptizu kao takvom uz kombinaciju kineske šipke dobili smo sport kakav je on danas", naglašava.

Mia je otkrila i kako se osjećala kad je zbog pandemije morala zatvoriti svoj plesni studio, a dotaknula se i nastupa na Dori.

"Prezadovoljna sam zbog podrške koju smo dobili na Dori. Dali smo sve od sebe", zaključila je o Dori.

Pročitajte više