Slavni glumac: Posjetio sam djecu na fakultetu, svi su mislili da sam im djed

Foto: EPA

Michael Douglas otvoreno je progovorio o izazovima roditeljstva u poznoj životnoj dobi.

U intervjuu za Telegraph, 79-godišnji glumac opisao je izazove odgoja djece u svojim 70-ima. Slavni glumac prisjetio se trenutka kada su ga zamijenili za djeda vlastite djece dok ih je posjećivao na koledžu. "Ovo nije dan djedova, ovo je dan roditelja. Tada sam rekao: 'Ja sam roditelj!' To je bilo gadno", rekao je glumac.

Oscarom nagrađeni glumac ima dvoje djece, sina Dylana (23) i kćer Carys (20), sa svojom suprugom Catherine Zetom-Jones s kojom je u braku gotovo 25 godina, kao i 45-godišnjeg sina Camerona Douglasa kojeg je dobio s bivšom suprugom Diandrom Luker.

Douglas, koji je po drugi put postao otac kada je imao 56 godina, priznao je da mu je to što je u kasnijoj životnoj dobi imao drugu obitelj omogućilo da bude bolji otac nego što je bio svom sinu Cameronu.

"Cameron je mnogo patio tada", rekao je Douglas, ističući da je bio preopterećen svojom karijerom dok je odgajao svog najstarijeg sina. Objasnio je da mu je obiteljski život u to vrijeme zauzimao treće mjesto na listi prioriteta, za razliku od vremena kada je osnovao obitelj sa Zetom-Jones.

"Već sam dovoljno radio i više sam tražio da uživam u djeci", priznao je Douglas. Iako je slavni glumac priznao da se mučio držati korak s Dylanom i Carys dok su bili mlađi, dodao je da on i njegova supruga sada uživaju živjeti bez djece.

Od supruge je stariji 25 godina

"Ovo je bilo sjajno vrijeme za mene, ali sam imao veliku sreću. Catherine i ja smo bili zajedno, ove godine će biti 25 godina. Dakle, bio je to dobar period i bio sam vrlo sretan, sretan s izborima koje sam napravio i sada se nekako stvarno povlačim i još malo mirišem ruže, više putujem", rekao je Douglas.

Dobitnik Zlatnog globusa također je zahvalio svojoj djeci što su izvanredna bića i radost koju ima u svom životu. "I Catherine i meni donijeli su ogromnu količinu radosti", dodao je.

Douglas je s velškom glumicom počeo izlaziti 1999. nakon što su se upoznavali na Festivalu američkog filma u Deauvilleu u Francuskoj. Par se vjenčao godinu dana kasnije u hotelu Plaza u New Yorku. Od tada, glumci se nikada nisu libili slaviti svoju ljubav na društvenim mrežama, gdje glumica često objavljuje fotografije kojima odaje počast svojoj dugoj vezi s Douglasom.

U studenom 2023. obilježila je njihovu 23. godišnjicu braka objavom niza fotografija para tijekom godina. "Danas slavimo 23 godine braka", napisala je u opisu na Instagramu. Prva slika prikazuje Zetu-Jones i Douglasa kako se ljube na svom vjenčanju, zajedno s još jednom fotografijom na kojoj hodaju do oltara.

Unatoč tome što su u braku više od dva desetljeća, Zeta-Jones nije propustila priliku našaliti se s njihovom razlikom u godinama. "Možete li zamisliti 22 godine braka? I dijelimo rođendan. Dakle, 25. rujna oboje imamo rođendan", rekla je u emisiji Late Night with Seth Meyers 2022., prije nego što je dodala: "25 godina razlike. Ne isti dan."

Pročitajte više