Milan Fashion Week: Mogu li Versace i Armani spasiti poljuljani ugled modne prijestolnice

MILAN FASHION WEEK bori se s problemima od samog početka. Otkad je Anna Wintour najavila da će skratiti boravak u Italiji te su organizatori, sukladno tome, "stisnuli" sve revije u četiri dana, sve ide nizbrdo. Prodaja je vrlo loša, što samo potvrđuje da nekad najmoćnije središte mode u svijetu više nema nekadašnji utjecaj.

Promijenjen raspored revija utjecao je i na cjelokupnu organizaciju koja Talijanima ionako nikad nije bila jača strana. Tako su danas jutarnje revije već kasnile po 40 minuta, a kaos je nastao još u nedjelju kad je sav promet u gradu zabranjen, jer se gradonačelnik želi boriti protiv zagađenja. Gradsko vijeće u Milanu odobrilo je posebne dozvole za novinare, kupce, modele i ostale sudionike Milan Fashion Weeka, ali kaos time nije bio ništa manji.

Najvažniji izlagači, Armani i Versace, održali su svoje revije, a reakcije se tek čekaju. Donatelli Versace ova je revija bila prvo pojavljivanje nakon objavljivanja knjige "House of Versace" koja je potaknula otkrivanje mnogih prljavština ove modne dinastije. Versace je predstavio mladenačku kolekciju, inspiriranu "biker šikom", dok je Armani pokazao ženstvenije modele nježnih boja. Hoće li sve to biti dovoljno da Milan Fashion Week zadrži barem dio ugleda koji je nekad imao, pokazat će reakcija najmoćnije žene u modnom svijetu, Anne Wintour. Jednako kao što je svojim postupkom osramotila organizatore Milan Fashion Weeka, tako ih može jednom pozitivnom izjavom i spasiti.

Pročitajte više