Milanović išao citirati Ujevića, nije se baš proslavio s onim što je izvalio

Foto:Igor Soban/PIXSELL

NA PREDIZBORNOM skupu u Boćarskom domu u Zagrebu Zoranu Milanoviću omakao se jedan gaf. Naime, u jednom je trenutku Milanović citirao Tina Ujevića, ali je malo pobrkao o kojoj pjesmi govori. 

"Ratovi su gotovi, dosta trgovine mržnjom na grbači onih koji su ovoj zemlji najviše dali, a najmanje dobili. Idemo u borbu za civiliziran mir, za toleranciju i normalne odnose među ljudima, za ono što smo izgubili u privatizacijskoj pljački u prvih 10 godina, za ono što je činilo okosnicu, srž ovog društva, a to je rad, stvaranje, kreacija, teži put, kao što bi u Svakidašnjoj jadikovki rekao Tin Ujević sa žuljavim cipelama, ali srcem ispod plavih bluza", rekao je Milanović tom prilikom

No stihovi koje je točno naveo i ispravno pripisao Ujeviću ne dolaze iz pjesme Svakidašnja jadikovka (koja govori o prolaznosti i uzaludnosti života), već iz pjesme Čin sputanih ruku. 

Ovo, inače, nije prvi put da je Milanović citirao Ujevića. Njegovim je stihovima odgovorio i kad su ga nakon glasanja na parlamentarnim izborima 2015. pitali kako će provesti dan. 

"U slutnji, u čežnji, daljine, daljine, u srcu, u dahu, planine, planine", rekao je tad navodeći stihove iz pjesme Odlazak. 

Bez gafova nije prošla ni njegova suparnica Kolinda Grabar-Kitarović koja je birače pozvala da na listićima zaokruže broj jedan, što ne bi bilo problem da ona nije broj dva te je tako zapravo pozvala birače da glasuju za Milanovića. Ekipa na Twitteru zbog toga se cijeli dan dobro zabavljala na njen račun

Pročitajte više