Milenijalci otkrili za čime žale nakon fakulteta. Neke stvari bi napravili drugačije

Foto: Press

VJEROJATNO bi se mnogi složili da im je studiranje bio stresan period života, ali s druge strane i jedan od najljepših. Nova prijateljstva, zabave... Sve to čini dio studentskog života. No po završetku fakulteta neki kažu da žale zbog nekih stvari - koje nisu učinili, a mogli su. Portal BuzzFeed je tim povodom pitao milenijalce za čime žale.

Ovo su neki od najboljih odgovora.

"Žao mi je što na fakultetu nisam odabrao smjer koji sam stvarno želio. Zbog toga sam izgubio puno vremena. Bojao sam se ići za svojim snovima jer sam dopustio ljudima da me uvjere da to nije za mene."

"Žao mi je što sam napravio pauzu nakon dvije godine studiranja. Planirao sam uzeti samo godinu dana pauze, no diplomirao sam tek nakon sedam godina. Tada je školarina bila duplo skuplja. Ljudi su me upozoravali da je teško vratiti se kad jednom staneš, ali nisam slušao."

"Voljela bih da sam bila malo spremnija za studiranje. Srednja škola me uopće nije pripremila za fakultet. Nisam imala pojma što želim raditi pa sam odabrala smjer za koji sam mislila da će mi biti najlakši. Osim toga, tijekom fakulteta sam često odlazila u solarij i počela sam pušiti. I danas imam posljedice ovih loših navika."

"Zabava je bila važnija od učenja"

"Žao mi je što prije odlaska na fakultet nisam prekinula s dečkom iz srednje škole. Naša veza se održala uglavnom iz osjećaja obaveze. Prekinuli smo prije no što sam diplomirala. Voljela bih da svoje dvadesete nisam trošila na ovakvu vezu."

"Žao mi je što mi je zabava bila važnija od učenja."

"Nudili su nam se besplatni sadržaji i aktivnosti - besplatno članstvo u teretani, na bazenima, kampiranja.... Žao mi je što to nisam nikad iskoristio za vrijeme studiranja. Također, volio bih da sam se više bavio sportom. Bilo je besplatno i smatram da je puno lakše isprobati nešto novo kada nemate što izgubiti osim malo vremena."

"Bio sam pod pritiskom obitelji i upisao sam fakultet koji nisam želio. Žao mi je zbog toga. U to vrijeme nisam imao odgovarajuću podršku i život mi je bio vrlo nestabilan. Mogao sam bolje."

"Htio sam studirati u inozemstvu, ali sam mislio da se neću moći financirati. Sada shvaćam da se moglo. Studirati u drugoj zemlji sa svojim vršnjacima posebno je iskustvo."

"Žalim što nisam više izlazio s djevojkama. Bilo je onih koje su mi se sviđale, no uvijek sam ih se bojao pitati za izlazak. Nisam želio uništiti prijateljstvo."

Pročitajte više