Milenijalci pokazali poruke koje dobivaju od generacije Z. Razumijete li ovaj jezik?

Foto/Screenshot: Press/X

SLENG i rječnik generacije Z i svih mlađih od 18 godina ponešto su drugačiji od onih koje koriste milenijalci i još stariji. Ljudi na Redditu, Twitteru i TikToku dijele screenshotove svojih poruka s mlađom braćom i sestrama koje daju pogled u njihovu ~kulturu~.

 "Okk."

Ako imate mlađeg brata ili sestru, sigurno se od njih dobili barem jedno hladno: "Okk." U prijevodu: "Ne smaraj me, ne da mi se s tobom dopisivati i ne zanima me nimalo to o čemu govoriš." Boli, znamo.

"😌🐌."

Emotikoni s neobjašnjivim poveznicama. Jeste li znali da emotikon glave kostura zapravo znači da je osobi nešto smiješno? Tako barem kaže generacija Z. Što znači emotikon puža, još nismo uspjeli odgonetnuti.

"Ne manifestiram ništa aktivno."

Iako smo na TikToku do sada uglavnom otkrivali nove beauty proizvode i trendove, u posljednjih godinu dana ova društvena mreža postala je glavni izvor metoda za "manifestiranje" koje svoje uporište imaju u New Age filozofiji.

"Kupio sam kostim jastoga."

"Obožavam kad mi mlađa sestra šalje poruke", napisala je jedna milenijalka uz screenshot poruka na kojima je sestra iz vedra neba obavještava da je kupila - kostim jastoga.

"Ista energija"

Kada se generacija Z s nekim slaže, kazat će da imaju "istu energiju".

 "Pls."

Skraćenica za "please", odnosno "molim te" na hrvatskom.

"Zašto mi moraš slati poruke?"

E da, generacija Z se, sudeći prema ovim porukama, ne voli previše dopisivati sa svojim starijim članovima obitelji. Na kraju krajeva, tako su se vjerojatno osjećali i sami milenijalci kada su bili u njihovim godinama.

Pročitajte više