Milenu Radulović žestoko vrijeđaju jer je podržala film o Srebrenici

Foto: Instagram

SRPSKA glumica Milena Radulović na Instagramu je podržala bosanskohercegovačkog kandidata za Oscara, film Quo vadis, Aida? te nakon toga postala žrtva brojnih uvreda na društvenim mrežama.

Milena je na Instagram Storyju objavila plakat filma i vijest da je nominiran za prestižnu nagradu Oscar.

"Srami se. To je hvala cijeloj Srbiji koja je stala uz tebe", "Ovo ti nije trebalo", počeli su joj zatim prijetiti Srbi na društvenim mrežama. Naime, mnogima od njih zasmetalo je što Milena podržava Quo vadis, Aida? dok srpski film Dara iz Jasenovca nije dobio nominaciju.

Neki su otišli toliko daleko da pišu da bi se Milena "trebala ispričati čitavom srpskom narodu", a u gnjusnim komentarima spominje se i njena ispovijest o zlostavljanju koje je počinio srpski učitelj glume Miroslav Aleksić.

Milena nije odgovorila na uvrede i prozivke.

Njena ispovijest o zlostavljanju ohrabrila i druge žene da progovore

Podsjećamo, Milena Radulović u siječnju je s još nekoliko djevojaka policiji prijavila Miroslava Aleksića zbog silovanja i spolnog uznemiravanja.

"Poslije teške unutrašnje borbe, neke hrabre djevojke i ja odlučile smo stati na put mračnom krugu zlostavljanja. Nećemo odustati", napisala je tad na društvenim mrežama. Otkrila je tada da ju je Aleksić silovao kada je imala 17 godina te da se to dogodilo nekoliko puta.

Njezina ispovijest potaknula je mnoge djevojke i žene iz svih zemalja regije da iznesu svoje ispovijesti o spolnom uznemiravanju.

"Neizmjerno sam ponosna što djevojke i ja poslije određenog vremena zajedno stajemo ovome na put. Ovo nije pokret Me Too, apeliram da govorimo o silovanju maloljetnih lica, monstruozno izmanipuliranih od strane narcisoidnog psihopata, koje je Aleksić pripremao za čin odmalena. Moje obraćanje javnosti usmjereno je na podršku svim prethodnim žrtvama (a ovo traje 35 godina) da se jave tužilaštvu bez straha jer će naići na profesionalan rad i pristup. Ono je također usmjereno i na sve žrtve bilo kakvog seksualnog uznemiravanja ili silovanja. Niste same, nijedna djevojčica, djevojka ili žena ne smije proživjeti ili, ne daj bože, proživljavati bilo što slično", rekla je tad za srpske medije Milena.

Pročitajte više