Milić Vukašinović napao Bregovića: Izdao je rock&roll na najbrutalniji način

Foto: Instagram/Armin Durgut/PIXSELL

MILIĆ VUKAŠINOVIĆ, bivši bubnjar Bijelog dugmeta i frontmen Vatrenog poljupca, napao je svog glazbenog kolegu Gorana Bregovića. 

"Tifa je prije ove pandemije išao na turneju s Goranom Bregovićem kao Bijelo dugme, a to je zapravo Bregovićeva najveća prevara. To je nazvao koncertima Bijelog dugmeta, a ustvari je išao s njegovim vašarskim orkestrom. Srozao je ime koje je stvorio, a koje je veliko. Izdao je rock&roll na najbrutalniji način", rekao je Vukašinović u intervjuu za bosanski Express tabloid kao odgovor na pitanje je li i dalje u kontaktu s Tifom i Bregovićem. 

Vukašinović je u Bijelo dugme došao na mjesto bubnjara kad je Ipe Ivandić otišao u vojsku. "Kad se on vratio, ja sam otišao, prihvatio se gitare i startao s Vatrenim poljupcem", pojasnio je. 

U intervjuu se dotakao i teme skladanja narodnjačke glazbe za zvijezde kao što su Hanka Paldum, Ceca, Zuzi Zu i druge, no i jednog težeg pitanja. "Imate li kontakt s vašom unučadi, djecom vaše prerano preminule kćeri?" pitao ga je novinar. 

"Imam, kako da ne... Kad god odem u Sarajevo, posjetim ih. Smješteni su u dječjem domu, jako su fini, dobri učenici i vjerujem da će postati pošteni ljudi", odgovorio je Vukašinović te pojasnio kako unučad nije mogao uzeti k sebi. "To ide malo teže jer je njihov otac još živ. Pravno je to jedna velika zavrzlama", rekao je. 

Pročitajte više