Ministar iz BiH oženio 17 godina mlađu curu zbog koje ga je javno napadala bivša žena

Foto: Instagram

DODIKOV ministar Staša Košarac oženio je 17 godina mlađu Aleksandru Ivković nakon što se zbog nje raspao njegov brak s bivšom suprugom Sanjom.

Aleksandra Ivković na svom je Instagramu objavila fotografije s vjenčanja s 46-godišnjim ministrom, a mediji u BiH pišu da se par vjenčao početkom ovog mjeseca u Trebinju.

Ministru vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH ovo je treći brak. Njegov privatni život dospio je u središte pažnje svih regionalnih medija nakon što ga je bivša supruga na Facebooku optužila da ima aferu sa 17 godina mlađom Aleksandrom.

Novinarka RTRS-a na društvenim je mrežama krajem prošle godine napisala da njezin suprug ima ljubavnicu te objavila njihove zajedničke fotke

"Danas je ministar Košarac krenuo na posao. Ponovo. Jučer je ponovo pokušao da bude 'uzoran' otac i suprug. U međuvremenu je pokušavao da bude ljubavnik. Od sutra će ga pamtiti kao nekoga kome je Bog dao gotovo sve, a đavo uzeo i više od toga", napisala je

Dodala je da je, prema njenim saznanjima, Košarac prije dvije godine našao 17 godina mlađu ljubavnicu.

"O agoniji koju smo moja djeca, moja porodica i ja prošli u namjeri da to prevaziđemo neću pisati. Ministar Košarac, njegova porodica, A. I. i njena porodica - mojoj djeci, porodici i meni, pokušali su da urade mnogo toga. To je tek za pisanje. Ali, na drugom mjestu. Ta 'moralna vertikala' i 'muškarčina', ministar Košarac - nakon što s A. I. i cijelom svitom, nije uspio da me uvjeri da sam luda (doslovce) i da je to samo njegova suradnica, pobjegao je od djece i mene u očevu kuću, pod izgovorom da mora čuvati ono što je gradio. Nas, moju djecu i mene, čuvao je Bog. Slava Mu", napisala je.

Potom je napisala da je uslijedio "viteški potez" kad nije podnijela zahtjev za razvod braka.

"Ministar Košarac podnio je zahtjev za razvod, a ja sam za to saznala nakon poziva radnika iz Centra za socijalni rad. Napominjem - sve vrijeme, do tog 2. septembra 2020. i poziva iz Centra, ministar Košarac igrao je ulogu 'savršenog' oca i supruga, ali samo sa kasindolske adrese. Sve vrijeme negirajući da ima ljubavnicu. I to je 'poštenom' ministru bilo malo. Umjesto sporazumnog razvoda, koji sam iskreno očekivala, dobila sam plavu kuvertu u kojoj me, podsjećam bez ikakve prethodne najave i obrazloženja, ministar Košarac tuži", objavila je tada bivša supruga ministra.

Pročitajte više