Ministrica trošila državni novac kako bi osvojila Gorana Bregovića?

PRIČA o skandalu u kojemu su se našli sarajevski glazbenik Goran Bregović i rumunjska ministrica turizma Elena Udrea se nastavlja. Naime, Udrea je optužena za zloupotrebu državnog novca isplatom honorara poznatom pjevaču za jedan nastup. Nesavjesna ministrica, protiv koje se pobunio veći dio njezinih političkih protivnika bit će saslušana na parlamentarnoj komisiji Rumunjske danas u 11 sati.

"Evo sada sam stigao iz Grčke i mogu vam reći da nismo uplašeni što se saslušanja ministrice Elene Udree tiče. Naglašavam da imamo regularni ugovor, ovjeren, potpisan i po njemu je Bregi isplaćen dogovoreni honorar. Iz kojih je izvora isplaćen, mi ne možemo znati. Ovo je i moj, ali i Bregin stav po tom pitanju", objasnio je i ogradio se Bregovićev menadžer Raka Marić.

Bregović kao pravi kavalir ne priča o svojim avanturama

Raka je dodao kako je sporni nastup održan prošle godine, ali rumunjski mediji su se u posljednje vrijeme raspisali i o drugim trošenjima 35-godišnje ministrice, posebno o onima na osvajanje muškaraca pa srpski Alo! nagađa kako je moguće da je i 59-godišnji Brega bio takva vrsta troška.

"Što ja znam. Nisam bio s njim tada u Rumunjskoj, ali Bregu pokušavaju osvojiti sve žene. Možda je i ova to pokušala, a možda i uspjela. O tome nas dvojica nikada ne pričamo", objasnio je Marić.

Novac koji je ministrica potrošila na honorar Gorana Bregovića, koji je nastupio s Orkestrom za svadbe i sahrane, bio je namijenjen za turističke kampanje "Rumunjska, zemlja izbora", "Uskrs u Bukovini" i "Svjetla kraj mora".

Pročitajte više