Mirka u Jokeru namučilo pitanje o Ratovima zvijezda. Znate li vi odgovor?

Foto: Press

Ekonomist Mirko Mandić pokazao je zavidno znanje na brojnim pitanjima u Jokeru, a netočno je dogovorio na njih četiri. Međutim, to je bilo dovoljno da počne padati na novčanoj ljestvici, ali je točnim odgovorima na posljednjim pitanjima ipak uspio kući ponijeti 500 eura.

Pitanje koje je presudilo koliko će novca osvojiti odnosilo se na poznavanje cesta u Hrvatskoj: "Koje dvije autoceste čine Istarski ipsilon? A) A5 i A6 B) A6 i A7 C) A7 i A8 D) A8 i A9." Mirko je metodom eliminacije došao do odgovora D i točno odgovorio.

Odmah znao odgovor o kazalištu

Dobio je i pitanje iz književnosti za koje je i najavio da mu ide nešto bolje od drugih područja. Čim se pitanje otvorilo odmah je znao odgovor i veoma brzo zaključao odgovor. "Po nadimku kojeg hrvatskog dramatičara je nazvano zagrebačko kazalište Vidra? A) Ivo Vojnović B) Marin Držić C) Miroslav Krleža D) Ivo Brešan." Točno je odgovorio -  B) Marin Držić.

Pitanje s kojim se već na početku Mirko pomučio i na koje je potrošio čak tri jokera odnosilo se na kultne Ratove zvijezda. "Kako se zove sin Darth Vadera u Ratovima Zvijezda? A) Han Solo B) Luke Skywalker C) Obi-Wan Kenobi D) Yoda."  Uz pomoć jokera, Mirko je došao do točnog odgovora. Znate li vi?

Pročitajte više