Mirko Filipović jednom fotkom savršeno odgovorio Markićki i njenom piskaralu

Foto: Facebook

NA TEKST stanovite Anele Todorić o spavanju sa psima koji je objavljen na portalu Željke Markić, odgovorio je i Mirko Filipović.

Legendarni hrvatski MMA borac nakon teksta koji je mnoge zgrozio odlučio je objaviti najbolju moguću fotografiju, onu na kojoj pored njega u krevetu leži preslatki pekinezer.

>>>Markićkin portal širi mržnju prema kućnim ljubimcima, Hrvati joj odgovorili na najbolji mogući način<<<

"Osim istospolnih zajednica, muškarac, žena i pas u krevetu, slike su koje sve češće gledamo na našim televizorima. Jesu li ovo slike moderne obitelji? Jesu li ovo slike naše budućnosti? Popularne floskule današnjice naučile su nas zaboravljati važno, da obitelj čine ljudi, ne životinje", napisala je Todorić i izazvala lavinu komentara.

S druge strane Filipović nikad nije skrivao svoju ljubav prema psima. Tako je svojevremeno objavio fotografiju svojih ljubimaca uz citat Marka Twaina: "Ako prihvatiš i nahraniš izgladnjelog psa, pas te neće ugristi. To je najbitnija razlika između psa i čovjeka". Tada se zapitao i kako neki ljudi mogu zlostavljati, zanemarivati ili pak izbacivati na ulicu svoje ljubimce.

Psića s kojim se fotografirao spasio je nakon što ga je jedna obitelj odbacila.

"Tužna je priča ovog malog anđela, pronađem ga kod mog lokala kako besciljno luta, prošle zime. Nigdje nikog, šta ću sa njim, 10 navečer, odvezem ga na veterinu da mu čip očitaju, da ga vratim vlasniku, ne mogu ga vani ostaviti po toj zimi. Čip očitan, ali maleni nije cijepljen pa ga moraju zadržati dok vlasnik ne dođe po njega i dok ga ne cijepe.

Zovem frenda koji je dr. na veterini, je l' sve OK s psićem, veli da zovu danima već vlasnika, ali se ne javlja, ali da je lokalni veterinar rekao da pas stalno bježi jer je gladan??! Još se meni činilo da je nešto mršav, ali nisam obraćao pažnju. I konačno su dobili vlasnicu koja je mrtva-hladna rekla da ga ne želi nazad jer previše jede i da ga ona ne može hraniti!!? Pas od 6 kila jede previše?

Pitam šta će sa njim sad, dr. mi veli da ga nose u azil, takva je procedura. I šta ću, ovaj presladak, gleda u oči kao čovjek. I uzmem ga sa sobom, odnesem u Privlaku u moju rodnu kuću, gdje već imam 3 psa, svi iz azila, moj bratić koji mi brine o psima uzme Lukija sebi i šta da kažem, Luki sad živi kao grof Monte Kristo. Spava u krevetu sa njima, svaki dan mu kuhaju i malo je reći da ga obožavaju.

A ja kad god odem u selo svoje, mala svinjica padne u nesvijest od sreće kad me vidi. Kao da zna da sam ga spasio. A o ženi koja ga je puštala da gladuje i koja ga se odrekla nemam riječi...", napisao je Cro Cop na Facebooku. 

Pročitajte više