Mirko i Iva Alilović: S bebom treniramo nespavanje, podočnjaci su tu, ali jako uživamo

MIRKO i Iva Alilović su prije nekoliko mjeseci postali roditelji malog Ivana te za Index otkrivaju kako se nose s promjenama u životu. Preselili su u Mađarsku, u Veszprem, gdje Mirko igra rukomet i privikavaju se na novi život.

"Rođenje našeg djeteta za mene je bio neopisivi trenutak sreće, najljepši trenutak mojega života. Naš Ivan se rodio 3 tjedna ranije, a u vrijeme poroda uz mene je bio moj Mirko. Kad sam prvi put primila Ivana u ruke, Mirko i ja smo ga ljubili… Bili su to trenuci puni emocija isprepleteni sa suzama sreće i osmijehom", ispričala nam je Iva.

"U ulozi mame snalazim se izvrsno, uživam u svakom trenutku"

Nakon poroda, koji je odlično podnijela, Iva je kratko bila kod mame u Zagrebu. "Ona mi je puno pomogla. Ali Mirko i ja smo što prije željeli biti skupa s našim malim anđelom i sada sam ovdje u Veszpremu već neko vrijeme", rekla nam je novopečena mama. "U ulozi mame snalazim se izvrsno, uživam u svakom trenutku gledajući naše dijete. Ivan je dobra i zadovoljna beba, ne plače, a mi kao roditelji trudimo se biti sto posto njemu posvećeni. Sad se počeo smijati, osmijeh mu ne silazi s lica, presladak je", priča Iva. Kroz smijeh dodaje kako će sigurno razmaziti sina. "Naravno da će biti razmažen, već je. To je naša prva beba koju smo jako željeli i sve činimo da ga učinimo sretnim. Uživamo u tome", kaže Iva.

Iva i Mirko ne kriju da bi voljeli da njihov Ivan jednom dobije i braću ili sestre. "Želja mi je svom djetetu pružiti prije svega puno, puno ljubavi, da osjeti da je voljeno biće, da razlikuje dobro od zla, da bude dobar čovjek, no on je sada mala beba i najvažnije mi je trenutno da bude zdravo dijete te da za koju godinu dobije još brata ili sestricu", kaže Iva.



"Dobila sam koji kilogram više nego je trebalo, ali polako se vraćam na staro"

Mlada mama se tijekom trudnoće prilično udebljala, što uopće ne skriva, no kaže kako se polako vraća u formu. "Ne tajim da volim slatkiše i nezdravu, visokokaloričnu hranu, da sam dobila koji kilogram i više no što je trebalo, ali sve će to s vremenom  nestati. Sad pazim na prehranu i polagano se vraćam na staro", iskrena je Iva, koja nam je otkrila i kako je njezin i Mirkov prvi sin dobio ime. "Dok još nisam bila trudna, dogovorili smo se da će se naše prvo dijete, ako bude muško, zvati po Mirkovom ocu, a ako bude curica, po mojoj majci".

Iva nam je rekla i kako joj smetaju razni napisi po medijima i izjave koje se navode kao njene, skinute s Facebooka, no to uopće nisu. "Nisam više od dvije godine na toj mreži, iako znam da postoje profili koji se koriste mojim imenom i fotografijama, ali to nisam ja. Ne razumijem osobe kojima je to  zanimljivo, tuđi život, tuđe ime, tuđe lice. Dogodilo se u nekoliko navrata da je i u medijima bila objavljena navodno neka moja izjava kao i intervju nakon našeg vjenčanja, iako me nitko nikad nije osobno kontaktirao niti sam ikada davala ikakve izjave za bilo koje medije. Ovo je moj prvi intervju za bilo koji portal, a ujedno i zadnji", kaže Iva.

"Nema više spavanje u komadu 8 sati, podočnjaci su tu, prijepodnevne kave su izbačene, dan je podređen samo bebi"

Za Index je o svojim novim iskustvima i novoj ulozi roditelja progovorio i Mirko, koji je presretan otkako je postao tata. "Presretan sam, taj osjećaj se ne može opisati, to se mora doživjeti. Život mi se promijenio u potpunosti, beba je centar našeg svijeta i sve se vrti oko nje, ali uživamo u tome. Nema više spavanje u komadu 8 sati, podočnjaci su tu, prijepodnevne kave su izbačene, dan je podređen samo bebi", rekao nam je rukometaš te dodaje kako sad osjeća puno veću odgovornost i obavezu te mu život ima drugačiji smisao.

"Planiramo troje djece, a ja ću biti otac-prijatelj"

Mirko je sa suprugom već razgovarao o tome koliko bi djece voljeli imati. "Trenutno imamo našu bebu, ali sigurno ne bismo voljeli da bude sam, nego da dobije bracu ili seku. U planu je troje djece", kaže. Pitali smo ga i bi li volio da mu sin bude sportaš kao tata. "Iskreno, ne znam! Po svom iskustvu znam da bi se puno toga u životu morao odreći i propustiti ako krene u sportske vode, ali kad bude vrijeme za to, sam će izabrati svoj put. A hoću li trenirati s njim? Već sad treniram s njim nespavanje, dobro mi ide, pa ćemo vidjeti kasnije kako će njemu ići u sportu", smije se Mirko.

Rukometaš nam je otkrio i planira li biti strog sa sinom te što mu je najvažnije da nauči dijete. "Bit ću normalan, bez previše strogoće, ali da se poznaju granice dobrog ponašanja. Posvetit ću mu se, izgradit zdrav odnos s njime i mislim da to ne može odvesti u krivom smjeru. Bit ću mu otac-prijatelj. Mislim da je najbitnije da jednog dana bude dobar čovjek, da zna što je dobro, a što loše, a s tim vrijednostima ne može otići na krivi put", rekao nam je Mirko.

Pročitajte više