Mirko Miočić u kvizu "1 protiv 100" zaradio čak 366 tisuća kuna

ZADARSKI majstor za kvizove, Mirko Miočić, u večerašnjoj emisiji "1 protiv 100" otišao je kući kao pobjednik - sa 366.494 kune više u svojem novčaniku. Još prije nekoliko tjedana, u istoj se emisiji natjecao najpopularniji Jocker zovi iz kviza "Tko želi biti milijunaš?". Unatoč znanju na kojem mu mnogi zavide, Mirko tada nije znao da se rijeka Rubikon danas nalazi u Italiji.

Večeras je međutim bio sretnije ruke. Sa samo dva protivnika u publici došao je do pitanja: "Potaknut smrću kojeg talijanskog pisca je Verdi skladao svoj Requiem?". Njegovi protivnici nisu znali odgovor, Miočić je onda odabrao dvostruku igru i odgovorio točno: Alessandro Manzoni.

Mirko Miočić proslavio se kao jocker natjecatelja u "Milijunašu", a sami lovci na novac odlučivali su žele li ga kasnije nagraditi. Kako je svojedobno otkrio, u "Upitniku" je dobivao otprilike 20-30 posto od Jackpota, dok je za pomoć u "Milijunašu" najviše dobio 10.000 kuna.

Miočić tvrdi kako nije znao odgovor na možda dvadesetak pitanja od sveukupno 3750 pitanja u "Milijunašu", u koji je iz četvrtog pokušaja uspio sjesti nasuprot Tarika, ali je kući otišao samo sa 32 tisuće kuna.

Miočić se od mladosti natječe u raznim kvizovima. 1982. godine bio je pobjednik "Kviskoteke", a u konkurenciji pobjednika "Kviskoteke" 1986. godine bio je treći. U "Diplomcu" Joška Lokasa pobijedio je 1998. godine i dobio 45 tisuća kuna, a u "Izazovu" je 2000. osvojio 104.677 kuna.

H.M.
Foto: Index

Pročitajte više