Mirna Milinović ipak neće na Doru: Da je bilo drugačije, tko bi sve uvjerio da mi tata nije pomogao

PRIPREME oko Dore privode se kraju. Nakon prijava, na red je došao i stručni žiri koji je ovih dana izabrao polufinaliste koji će 5. i 6. ožujka 2010. nastupati u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner i tako pokušati izboriti finale. Stručni ocjenjivački žiri, u sastavu: Elisabeth Homsi, Željen Klašterka, Aleksandar Kostadinov, Silvije Glojnarić, Robert Urlić, Đurđica Ivanković, Želimir Babogredac, Mišo Doležal i Zvonimir Bučević, odabrali su 16 pjesama, od kojih će samo osam ući u završnicu Dore. 

"Sada osjećam to"

Jedan od izvođača još uvijek je nepoznat, a razlog tome je skladatelj koji se još uvijek nije odlučio tko će otpjevati njegovu skladbu "Sada osjećam to", rekao nam je PR Dore, Ivan Horvat. Također, nije nam mogao niti potvrditi je li riječ o Mirni Milinović, kćerki ministra zdravstva Darka Milinovića, koja se prijavila na izbor za hrvatsku pjesmu za pjesmu Eurovizije.

Sponoziriranje "Prvog pljeska"

Podsjetimo, Mirna Milinović nedavno je odnijela nagradu publike na glazbenom festivalu "Prvi pljesak", koje je, na veliko iznenađenje, poduprlo Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi te je cjelokupni festival sponzorirala HDZ, stranka kojoj je Milinović potpredsjednik, no izgelda da ovoga puta ministar nije mogao pomoći svojoj kćeri.

"Nisam prošla i to je još jedan dokaz da moj tata nije, niti će utjecati na moju karijeru"

Činjenicu da neće nastupati na Dori, barem ne prema sadašnjim saznanjima, komentirala nam je sama pjevačica u usponu, Mirna Milinović.  "Nisam prošla i to je još jedan dokaz da moj tata nije, niti će utjecati na moju karijeru, što su neki sugerirali kroz medije. Na moju žalost, žiri je tako odlučio", rekla je Mirna i istaknula veliku konkurenciju kojoj je bila izložena.

"Zahvljujem se Indexu"

U svojoj izjavi, Mirna se nije libila zahvaliti Indexu. "Zahvaljujem se Indexu na tome što ipak prati moj umjetnički put stavljajući ipak moje pjevačke sposobnosti kao argument moje eventualne karijere". Ako joj pjevanje ide kao cinizam, uspjeh mlade Mirne je neupitan unatoč nemogućnosti natjecanja na ovogodišnjoj Dori.

"Ponosna sam i na tatu"

Ipak je, ističe, sretna i ponosna jer je probala. A ponos je ne napušta ni kad je riječ o njezinom ocu. "Moram vam reći da sam ipak sretna i ponosna, probala sam, za sad nije išlo. Ali ponosna sam i na tatu". Naime, naš ministar je svojoj mezimici rekao da ne posustaje, ali i ne očekuje njegovu pomoć u karijeri, jer to mora zaslužiti. Sad je žiri tako odlučio, rekao je ministar.

"Vidite kako je meni teško, ali tako sam ponosna",

Mirna je ponosna na svoju pjesmu i smatra da je pjesma dobra te je izrazila nadu da ćemo je imati prilike čuti.  "Da je bilo drugačije, tko bi sve uvjerio da mi tata nije pomogao. Vidite kako je meni teško, ali tako sam ponosna", izjavila je Mirna na kraju. Ukoliko se skladatelj pjesme "Sad osjećam to" ne odluči na mladu Mirnu, ona će zaista ostati bez svoje prilike da predstavlja Hrvatsku na izboru za najbolju pjesmu Europe.

Polufinalisti Dore

A od 177 prijavljenih izvođača i pjesama izabrani su sljedeći polufinalisti: Guliano Đanić - "Moja draga", Vokalna skupina Rivers - "Bez tebe", Martina Vrbos - "Ti i ja", Bety Belle - "Ne", Doris Teur - "Ti me ne zaslužuješ", Nikola Majranović - "Ti i muzika", Franko Krajcar - "Jobrni je jobrni", Klapa Iskon - "Vrime je za kraj", Teška Industrija - "Nazovi stvari pravim imenom", Tomislav Modrić i Ansambl - "Trio tulipan", Valangari - "Vol or ne vol" te Dražen Žanko - "Moja ljubav jedina".

Natjecatelji iz glazbenih showoa

U zaista raznolikim izvođačima našlo se i nekoliko pjevača i skupina koje su nam poznate iz glazbenih showova koji posljednjih godina u Hrvatskoj niču kao gljive poslije kiše. Tako je svoje mjesto u polufinalu izborio Mijo Lešina s pjesmom "Tajna ljubav", njegov bivši sunatjecatelj iz Showtimea Filip Dizdar s pjesmom "Sunce", te Feminnemke, koje su sve redom nastale iz glazbenih showova, predstavit će pjesmu "Lako je sve".

Rezervni polufinalisti

Kao rezerva za polufinaliste izabrano je četiri izvođača: Kraljevi ulice: "Kad se smiješ ti", Čager Zoc "Cool Koko", Ivana Brkašić "Dvije adrese" i Leonora Surian "Svijet". Od 24 skladbe koje će se natjecati za prestižni kipić, samo će jedna otputovati u Norvešku gdje se od 25. do 29.svibnja održava Eurosong.

Pročitajte više