Misica skinula krunu i za vrijeme pandemije vratila se poslu doktorice

Foto: Instagram

LIJEPA Bhasha Mukherjee koja je 2019. godine postala Miss Engleske vratila se u domovinu kako bi nastavila svoju liječničku karijeru u vrijeme koronavirusa, piše CNN. 

Bhasha je bila pozvana da gostuje kao ambasadorica u nekoliko zemalja gdje je trebala ostati do kolovoza ove godine baveći se dobrotvornim radom.

"Pozvali su me u Afriku, Tursku, Indiju, Pakistan i još nekoliko azijskih zemlja kako bih se posvetila dobrotvornom radu u različite svrhe", rekla je za CNN. 

Kad je počela pandemija koronavirusa, Bhasha se nalazila u Indiji. Kako se situacija u Velikoj Britaniji pogoršavala, dobivala je sve više poruka od bivših kolega iz bolnice u kojoj je radila. Žalili su se na tešku situaciju. Te su je poruke potakle da se javi vodstvu bolnice i kaže im da se želi vratiti na posao. 

Rekla je da smatra da je pogrešno nositi krunu, čak i ako je to u dobrotvorne svrhe, dok ljudi diljem svijeta umiru od koronavirusa, a njeni kolege toliko rade. 

"Dok se baviš humanitarnim radom i dalje se od tebe očekuje da staviš krunu i budeš lijepa. Htjela sam se vratiti kući, htjela sam se vratiti na posao. Zbog toga sam zaradila diplomu, a kad je bolje vrijeme da to znanje iskoristim nego sad. Znala sam da mogu pomoći", ispričala je. 

Bhasha se ove srijede vratila u London, a prije nego što se bude mogla vratiti na posao liječnice, mora provesti dva tjedna u samoizolaciji. Specijalizirana je za respiratorne bolesti. 

"Nikad nije bilo bolje vrijeme da Miss Engleske pomogne Engleskoj u teškim vremenima", zaključila je. 

Pročitajte više