Mišo Kovač promovirao novi album: Nisam živuća legenda, živim na Malešnici i plaćam kave šoferima



MIŠO KOVAČ promovirao je svoj posljednji diskografski album u karijeri, "Ne tražim istinu", na kojem se nalazi 12 izabranih pjesama. Mišo je sam birao stvari koje će se naći na tom albumu, među brojnim hitovima koje je u karijeri imao, a kaže da mu je to bio prvi put da sam bira pjesme. "Dosad sam uvijek samo tekstove pjesama sam birao, a za pjesme je uvijek bio zadužen Đorđe", objasnio nam je Mišo. Na pressici u zagrebačkom Saloonu izrazio je žaljenje što na promociji nema pokojnog Mate Došena koji je "posljednjeg dana snimanja otišao kući i više se nikad nije probudio".

Drugi duet s kćeri Ivanom

Mišo je inzistirao da pjesme odabere sam, jedino je dvije pjesme na albumu, "Zašto" i "Kraj jezera kuća mala", izabrala Mišina supruga Lidija pa ih je on otpjevao "jer su se njoj sviđale". Potonja je ujedno i jedina skladba na albumu koju Mišo nije prvi izvodio. Osim njegove supruge, bila je angažirana i kći Ivana koja je s ocem otpjevala skladbu "Tvoja mala". To je ujedno i jedina nova pjesma na albumu. Od ostalih njegovih hitova tu se nalaze: "Ne tražim istinu", "Noćas si lijepa", "Ostani svoja", "Gdje su sada one noći", "Samo je moj ćaća zna", "U mom kraju ptice ne pjevaju", "Na teraci", "Svirajte pjesme stare"i "Smokva pokraj kuće".

"Svaki čovjek mora sam sebi biti najpopularniji, jer ima samo jedan život"

Njegov najvažniji uvjet uoči početka snimanja bio je da radi s timom ljudi koji su ga pratili kroz cijelu karijeru, s aranžerom Matom Došenom i producentom Duškom Šarcem. "Želio sam napraviti album koji možete dati bilo kome, recimo, prijateljici u Njemačkoj, i reći joj da je ovo hrvatski pjevač, a da se pritom ne zacrvenite", pojasnio nam je Mišo kojeg su na promociji mnogo puta nazvali "živućom legendom", ali on ne voli da ga se tako naziva. "Ma kakvi, ja živim na Malešnici, u stanu od 40 kvadrata, plaćam kavu šoferima, kakva legenda", rekao nam je pjevač. "Svaki čovjek mora sam sebi biti najpopularniji, jer ima samo jedan život. Najgore je kad osoba mora za nekog drugog reći da je popularan. Danas su vrijednosti potpuno izokrenute", kaže nam on i iznosi svoje mišljenje o današnjoj glazbenoj sceni u Hrvata. "Teže je danas. Ima nekoliko dobrih pjevača, poput Tonyja Cetinskog, Gibonnija i još nekih koji su se dokazali, ali u globalu je teže, jer je mnogo bitnije kako netko izgleda na televiziji. Ja ne idem na televiziju, tamo me nećete vidjeti", tvrdi najpoznatiji pjevač zabavne glazbe na ovim prostorima.

Kći Ivanu odgovarao od glazbene karijere jer u Hrvatskoj ima 16.500 registriranih glazbenika

Zbog stanja na našoj estradi, kćer Ivanu je, kako kaže, odgovarao od toga da se počne baviti glazbom. "Rekao sam joj neka se ne bavi time jer Hrvatska ima stanovnika k'o grad Milano, a 16.500 registriranih glazbenika", objasnio je Mišo i dodao da mu je svejedno bilo lijepo raditi s kćerkom na pjesmi "Moja mala". "Ivana najviše voli samo pjevanje, slušalice i to, dok sam ja drukčiji, rekao sam joj da mora osloboditi to iz sebe, tako da na koncertu publika vidi da njene pjesme imaju dušu", kaže. Na pitanje hoće li se ikada prestati baviti glazbom, rekao je da hoće, jer je imao dugu karijeru i bogato iskustvo. Njegova supruga Lidija kaže nam da ga je bilo nemoguće odgovoriti od rada na novom albumu, jer on živi za glazbu. "Nema šanse, jednom kad je krenuo u to, bilo ga je nemoguće odgovoriti, ali sad je sretan", kaže nam Mišina treća supruga.

"Najjača pjevačica današnjice Whitney Huston je pod drogama i nitko ne zna kako ona sada pjeva"

Osim hrvatske glazbene scene, Mišo je prokomentirao i svjetsku te ustvrdio da diskografija danas zapravo ne postoji. "Ja sam prodao ploča malo više nego svi izvođači na ovim prostorima zajedno. Američko-engleska mafija ukinula je ploču i uvela CD da ne bi morali plaćati poreze državama, jer se ne zna koja je prava cijena CD-a", tvrdi Mišo. "Zato su američki i engleski izvođači danas najjači dok se za druge i ne zna. Najpopularniji su Rolling Stonesi i ona Madonna, dok je najjača pjevačica današnjice Whitney Huston pod drogama i nitko ne zna kako ona sada pjeva", pojašnjava Mišo.

"U Magazinu sam mnogo naučila i stekla samopouzdanje"

Upitali smo njegovu kćer Ivanu o tome kako je bilo pripremati pjesmu s ocem za njegov posljednji diskografski album. "Super, atmosfera na snimanju bila je jedinstvena zbog cijele te ekipe koja se okupila, osjeća se neki naboj iz prošlosti", rekla nam je Ivana Kovač i dodala da Mišo nije bio nimalo naporan tih dana, već je bio izrazito dobro raspoložen u vrijeme pisanja albuma. Iako se ovih dana mnogo pisalo o njezinu odlasku iz Magazina i potencijalnim novim pjevačicama, Ivana ima samo riječi hvale za bend. "Sve ove godine s njima bilo mi je odlično, mnogo sam naučila, stekla samopouzdanje, iskustvo na sceni i puno mi to znači", rekla nam je. Iako će još neko vrijeme nastupati s bendom, već ima neke planove za samostalnu karijeru, ali nije željela ulaziti u detalje.

Pročitajte više