Miss hostesa umaškog ATP-a: Priče o djevojkama koje po cijeli dan natjeravaju tenisače nisu istinite

ZAŠTITNI znak umaškog ATP turnira oduvijek su bile i prelijepe hostese. To zapravo i ne čudi s obzirom na to da organizatori odabiru djevojaka,  koji će "uljepšavati" atmosferu turnira i brinuti se da posjetitelji dobiju točnu informaciju, pristupaju s velikom pažnjom.

No kada je Slavko Rasberger nakon 20 godina kormilo turnira prepustio novom direktoru Vanji Božićkoviću, mnogi su se zabrinuto pitali hoće li Umag izgubiti jedan od svojih zaštitnih znakova. Sedam dana provedenih na teniskom centru Stella Maris dalo je odgovor na to pitanje, a on glasi - nije i neće. Hostese nikada nisu bile ljepše, ljubaznije i simpatičnije, a to se potvrdilo i na tradicionalnom izboru za Miss hostesa koji se održao u petak. Izbor je ove godine definitivno prošao u znaku Slavonki i Osijeka. Titulu najljepše između 12 finalistica ponijela je Sara Stjepanek, a Sarine sugrađanke Albina Perić i Izabela Bagarić uzele su mjesta prve i druge pratilje.

Pustili smo djevojkama dva dana da im se emocije slegnu, a onda smo ih izrešetali s nekoliko tipičnih pitanja kakva se i inače postavljaju missicama. Niti Sara, niti Izabela ne planiraju se boriti za mir u svijetu, plan im je završiti fakultet i zaposliti se u struci. Hostesiranje je ovim savjesnim studenticama samo dodatni izvor ljetne zarade i prilika da produže morske praznike.

Osječanke najljepše

"Iskreno, nisam očekivala pobjedu jer ovdje stvarno ima predivnih cura, ali naravno da sam sretna i da mi godi. Čak se niti same nismo prijavile, nego smo među dvanaest finalistica izabrane od drugih ljudi", priznaje dvadesetogodišnja Sara i dodaje: "Posebno smo ponosne na to da su cure iz Osijeka tako dobro prošle. Ove godine nas je 25 ovdje, a tri prvoplasirane su upravo iz našeg grada."


Na pitanje planiraju li se ozbiljnije posvetiti manekenstvu za koje definitivno imaju potencijala, Izabela odgovara: "Samo usputno kao izvor nekakve zarade, sigurno ne kao glavni posao. Obje smo studentice i fakultet nam je prioritet. Zanimljivo je da smo zajedno išle u osnovnu i srednju školu i bile smo prave štreberice. I sada smo odlične studentice."

"Ne ganjamo tenisače"

A na stereotipe o hostesama i tenisačima u Umagu, odnosno nogometašima i missicama izvan Umaga, samo sa smiješkom odmahuju rukom. Doduše, Sarin dečko je zaista nogometaš...

"Ma to su gluposti. Ne znam prepoznati niti jednog tenisača osim možda Davidenka i Ferrera jer ih znam od prošle godine. Možda su nam neke druge djevojke donijele lošu reputaciju, no nas tenisači ne zanimaju. Tu smo radi posla, a priče o hostesama koje po cijeli dan natjeravaju tenisače zaista nisu istinite. Barem kada smo mi u pitanju", objašnjava Izabela.

Zanimljivo i missica i druga pratilja prvobitno su radile na samom centralnom terenu Stella Marisa, a onda su prebačene na štand jednog sponzora. Nema nikakve sumnje da je odabir bio dobar. "Da, to je istina, pogodilo se tako. Sigurno su za rad na štandu tražili najljepše i najpametnije djevojke, pa je to dopalo nas. Ma šalim se, radi se o čistoj slučajnosti. Zadovoljne smo, upoznale smo mnogo zanimljivih ljudi i stekle lijepa iskustva. Nadamo se da ćemo i sljedeće godine doći u Umag", kaže Sara.

"Večeras tulum do zore"

Na koncu smo missice pitali stignu li se i provesti s obzirom na cjelodnevni rad. Umag je za vrijeme održavanja turnira zasigurno najluđe mjesto na Jadranu. Takvo što se ne propušta.

"Ove godine smo samo dva puta izašle do sada jer je vrijeme bilo očajno. Padala je kiša i bilo je hladno. No, zato ćemo sve nadoknaditi večeras. Nakon finala je tulum za sve ljude iz organizacije, a poslije je party do jutra. Nema druge, sutra se već vraćamo za Osijek", zaključila je lijepa Izabela.

Pročitajte više