Miss Hrvatske Ivana Ergić: Seve je legenda, ima muda za cijelu Hrvatsku

IVANA ERGIĆ 18-godišnja je maturantica iz Vodica koja je do prije dva dana bila obična djevojka, a danas već dijeli autograme budući ju na ulici već prepoznaju kao novu Miss Hrvatske.

Ivana nam je poklonila dio svog nedjeljnog popodneva, iako ju, kako kaže, "sada vuku na sve strane". No, simpatičnoj dobitnici laskave titule to nimalo teško ne pada jer, kako kaže, zna da se od nje sada očekuje davanje brojnih intervjua, kao i fotografiranje za brojne časopise.

"Ni u kojem slučaju nisam mislila da bih ja mogla biti među prvih šest." - odgovara nam Ivana na pitanje je li očekivala pobjedu.


"To je sve za mene krenulo iznenadno. Prije tri mjeseca ja sam bila normalna djevojka, nikakvo manekenstvo, ništa." - kazala nam je Ivana dodavši kako se za nju sve promijenilo kada su je primijetili iz jedne modne agencije, nakon čega je polako počela ulaziti u svijet manekenstva fotografiravši se, između ostalog, i kao djevojka tjedna za Šibenski list.

Prihvativši prijedlog da postane kandidatkinjom za Miss Šibensko-kninske županije, Ivana se isprva, kako kaže, nije nadala ničemu. Pobjeda na tom izboru vodila je do pobjede na izboru za Miss Hrvatske.

"Djevojke me nisu doživljavale kao konkurenciju. Kad god bi se pričalo o favoritima, uglavnom je to svima bila Marina Parlov. I meni je ona bila favorit. Na mene nitko nije bio ljubomoran, no među ostalim djevojkama se ljubomora mogla primijetiti. Pa je tako bilo pričica ova će pobijediti, ova neće, ova je ovakva, ova je onakva. Ali toga uvijek ima među curama." - zaključila je Ivana.


Što se tiče pitanja postavljenih na izboru, Ivana kaže: "Na ovom izboru sam se dobro snašla. Na pitanje koga bih svojim poljupcem pretvorila u žabu, odgovorila sam da se takve stvari od mog poljupca ne događaju. Ali da mi nije pao na pamet taj odgovor, vjerojatno bih počela filozofirati u stilu: Poljubila bih sve loše ljude, bla, bla." - našalila se Ivana.

Na pitanje tko joj je najviše nedostajao tijekom boravka na pripremama u Zadru, odgovara kako je to bio njezin dečko, ali i roditelji i mlađa sestra.

Ivana kaža kako ne bi mogla izdvojiti najružniji trenutak tijekom natjecanja za Miss jer ga nije bilo, a kao najljepši navodi, razumljivo, trenutak proglašenja.


U slobodno vrijeme Ivana trenira tae bo, pri čemu dodaje kako voli i vožnju biciklom, a na pitanje sluša li danas tako popularne narodnjake, Ivana odgovara niječno. Kada je u Zagrebu, a u koji često dolazi u posjet dečku koji tu studira, najčešća mjesta izlazaka su joj Piranha, Maraskino i Tabu.

18-godišnja ljepotica uskoro odlazi za Split i Vodice, gdje će joj biti upriličen i adekvatan doček. U Varšavu na izbor za Miss Svijeta odlazi 1. rujna, gdje će ostati mjesec dana. Na pitanje hoće li dečko preživjeti njezinu odsutnost, Ivana odgovara kako hoće, dodavši kako je on "sve to super prihvatio".

Od Ivane također doznajemo kako voli visoke, crne i tihe dečke, te da ne voli "nabildane, macho frajere". Najzgodniji Hrvat joj je Goran Višnjić, a najljepša Miss ikada izabrana Vanja Rupena.


Ivani smo postavili i par "brzopoteznih" pitanja, pa je tako na pitanje "Severina ili Vlatka Pokos?" Ivana bez trenutka razmišljanja odabrala Seve Nacionale.

Pitali smo ju tako čiji rad spomenutih dviju pjevačica više cijeni, na što nam je Ivana opet dala isti odgovor: "Ma Severina mi je legenda. Ona ima muda za cijelu Hrvatsku."

Na pitanje tko joj je zgodniji, Neven Ciganović ili Ljubo Ćesić Rojs, Ivana se samo nasmijala odgovorivši: "Baš ste ih našli! Ma, ne znam, meni je Neven Ciganović drag. Čula sam da je OK tip. Doduše, malo izgleda smiješno sa svim tim umetcima, ali ako je to njemu lijepo, ja nemam ništa protiv. U politiku se ne razumijem, pa tako ni u ono što je Rojs napravio, ali Ciganović zna svoj posao i ima stila. Izgleda drugačije i dobro to nosi. Ne diraju ga tuđe priče, a cijela Hrvatska pljuje po njemu."


U sklopu brzopoteznih pitanja od Ivane doznajemo i to da sponzoruše nisu, kako to svi misle, nesposobne djevojke: "One su itekako sposobne, a svako se snalazi kako zna. Ja znam da si to nikada neću dozvoliti i da ću se uvijek sama snaći za svoje novce."

Na pitanje bi li s nekim bila u vezi samo zbog novaca, Ivana opet s osmijehom odgovara: "Pa znaš da ne bih!". I mi joj vjerujemo.

Moramo priznati da je Ivana uistinu oličenje prave Miss kakva bi ona trebala biti: lijepa, prirodna i djevojka sa stavom. Plus joj dajemo i stoga što je na pitanja odgovarala iskreno, bez prenemaganja.

Ivana nam je tako iskreno odgovorila kako nema ništa ni protiv skidanja za Playboy. "Bog nam je dao prirodan izgled i ako je to lijepo, zašto se ne bi pokazalo. Iako ja osobno mislim da se za Playboy ipak ne bih skinula, prvenstveno radi svojih roditelja i dečka."

Za 10 godina Ivana se vidi sa završenim fakultetom, zaposlenu ili u nekom uredu ili kao psiholog koji radi s djecom, te naravno sa suprugom i možda djetetom.

Plastičnoj se operaciji za sada ne bi podvrgavala, jer je zadovoljna svojim izgledom. "No, ako meni jednog dana dođe da povećam grudi jer ih baš i nemam, napravila bih to. Ako bi to mene usrećilo, zašto ne?" - iznijela nam je Ivana svoj stav o silikonskim grudima.

Seks prije braka za Ivanu također nije tabu, te kaže kako je to normalna stvar "ako želiš prije braka nekoga dobro upoznati".

Ivana je uistinu netipična Miss, osim kratke kose, ona naime ima i piercing u obrvi, za kojega kaže kako joj je namjera ustvari bila probušiti jezik, no u zadnji tren se odlučila za obrvu.


Za frizuru kaže kako ju na ničiji nagovor ne bi mijenjala, te kako bi kosu pustila dužom samo u slučaju da to i sama želi. Ivana nam otkriva da su prema njezinu izboru za Miss neki bili skeptični, upravo zbog njezine kratke kose, a koju je skratila u petom razredu osnovne škole i od tada ju više nije puštala da bude dužom od nekoliko centimetara.

Ivanu za 15 dana očekuje matura, nakon čega će se uputiti na pripreme za prijemni ispit, budući joj je želja upisati studij psihologije u Zagrebu. Index joj, naravno, želi puno uspjeha u daljnem radu, kao i uspješan pohod na osvajanje titule prve ljepotice svijeta.

Tekst i foto: Branka Suvajac


Pročitajte više