MISS INDEX Sportašice su vas očarale: Nogometašica vodi, gimnastičarka joj za petama

Papa Franjo je u nedjelju napunio 87 godina

VRHOM Indexovog izbora za najljepšu Hrvaticu ove godine dominiraju sportašice. Prvo mjesto zauzela je najljepša hrvatska nogometašica Ana Maria Marković, s preko 5600 pozitivnih glasova.

Druga je prošlogodišnja pobjednica, gimnastičarka Christina Zwicker s nešto više od 4200 glasova. Jednako pozitivnih glasova kao Christina ima i lijepa Lana Radeljak, kći Ene Begović i Josipa Radeljaka Dikana, no ona ima nešto više negativnih glasova pa je zato zauzela treće mjesto.

U top 5 su još manekenke Pavla Predović te Elena Dizdar (kojoj je za petama voditeljica Valentina Baus). Toliko je napeto da se stvari na listi mijenjaju u minutama.

Ana Maria Marković

Zgodna 23-godišnjakinja rođena je u Švicarskoj i odmalena se bavi nogometom. Od 2020. godine igra i za prvu ekipu švicarskog Grasshoppera. Na Instagramu ima više od 3 milijuna pratitelja, s kojima često dijeli fotografije s nogometnih terena i iz privatnog života.

2022. godine našla se na listi TC Candlera kao jedna od žena s najljepšim licem svijeta. Osim titule najljepše hrvatske nogometašice, dodjeljivali su joj titulu i najljepše nogometašice svijeta. Pozornost svjetske javnosti privukla je izjavom da se dopisivala s Neymarom koji joj je i lajkao fotografije na Instagramu.

Christina Zwicker

Christina Zwicker dvije godine zaredom nosila je titulu najljepše Hrvatice po izboru čitatelja Indexa. 21-godišnja Christina velika je nada hrvatskog sporta. Članica je ZTD-a Hrvatski sokol iz Zagreba. Gimnastikom se bavi od četvrte godine, a 2020. godine pomela je konkurenciju na Svjetskom kupu u Mađarskoj.

"Mislim da sam čitatelje osvojila time što sam prirodna. Ne volim previše šminke niti sređivanja i filtriranja sadržaja koji objavljujem na društvenim mrežama", rekla je nakon prošlogodišnje pobjede u Indexovom izboru.

Prvi krug traje do 24. prosinca

Prvi krug izbora traje do 24. prosinca tako da još uvijek imate vremena povećati šanse svojim favoritkinjama. U finale ide samo njih 10, tako da će se najveće borbe zapravo voditi za deseto mjesto. Imajte to na umu ako vaša favoritkinja nije pri vrhu liste. Anketa vam je ispod, znate što vam je činiti...

*Napomena: Tiktokerica Mirta Miler izuzeta je iz izbora vlastitom željom.

 

Pročitajte više