Miss Nepala, prva plus size kandidatkinja na izboru za Miss Universe, je hit

Foto: EPA

GLEDATELJI ovogodišnjeg izbora za Miss Universe oduševljeni su predstavnicom Nepala koja je ušla u povijest natjecanja kao prva plus size kandidatkinja ikad. 22-godišnja Jane Dipika Garrett inspirirala je mnoge žene te dobila niz pohvala na društvenim mrežama.

>>Ovo je nova Miss Universe Nepala. Zbog jedne stvari ušla je u povijest

"Kao žena s oblinama koja se ne uklapa u određene standarde ljepote, ovdje sam da zastupam sve žene", rekla je Jane tijekom izbora. Kad se pojavila na pozornici u kupaćem kostimu, dobila je ovacije publike.

"Kakva ljepotica, baš prkosi stereotipima", "Drago mi je vidjeti Miss Nepala na izboru za Miss Universe kojim inače dominiraju vitke žene. Osvježavajuće je vidjeti razne tipove tijela. Žene imaju različite oblike tijela i svaki od tih oblika je lijep", samo su neki od komentara.

Osim što je zagovornica razbijanja "standarda" ljepote, Garrett također koristi svoj glas za naglašavanje važnosti brige o hormonalnom zdravlju, sindromu policističnih jajnika i mentalnom zdravlju. Vlastita borba sa sindromom policističnih jajnika dovela ju je do depresije. Zato danas želi pomoći drugim ženama.

"Prije nekoliko godina bila sam vrlo nesigurna osoba i imala sam vrlo nisko samopoštovanje. Sada volim sebe i to je za mene uspjeh", rekla je za magazin Hola.

Predstavnica Nikaragve odnijela titulu

Inače, Miss Universe 2023. je Sheynnis Palacios iz Nikaragve.

Izbor za Miss Universe održan je u El Salvadoru, a natjecalo se 85 kandidatkinja. Uz Miss Nepala, još dvije od njih su ušle u povijest. Naime, ove godine u finale su dospjele i dvije transrodne kandidatkinje, što se dogodilo prvi put u povijest. Riječ je o Miss Portugala, stjuardesi po imenu Marina Machete, i Rikkie Kollé, koja je prva transrodna Miss Nizozemske. 

Pročitajte više