Miss Universe Rusije: Na natjecanju su me sve cure izbjegavale zbog mog podrijetla

Foto: Instagram

MISS RUSIJE kaže da su je natjecateljice na ovogodišnjem izboru za Miss Universe izbjegavale te je sugerirala da je izbor bio namješten. Prošlog mjeseca u New Orleansu održan je 71. izbor za Miss Universe, a pobijedila je Amerikanka R'Bonney Gabriel. Među natjecateljicama su bile i Anna Linnikova, Miss Rusije, te Viktorija Apanasenko, koja je predstavljala Ukrajinu. 

"Odabir polufinalistica imao je politički kontekst"

Ruskinja kaže da se suočila s kontinuiranim nizom uvreda i prijetnji ukrajinskih korisnika društvenih mreža i negativnim komentarima poznanika iz te zemlje. Rat nije željela komentirati, no kaže da je odigrao ulogu u natjecanju. 

"Mnogi su me izbjegavali i klonili me se kad su otkrili moje podrijetlo. Djevojke iz Ukrajine i Švicarske bježale su od mene kao od vatre", rekla je Anna za Evening Moscow. Dodaje da misli kako je "sve s odabirom top 16 djevojaka imalo isključivo politički kontekst".

Htjela je uspostaviti kontakt s ukrajinskom misicom

Kaže da to što nije prošla u finale natjecanja nema nikakve veze s "kvalitetom njezinog nastupa". Linnikova također tvrdi da Apanasenko nije htjela s njom razgovarati samo zato što je iz Rusije.

"Pokušala sam uspostaviti kontakt, ali svi su napori bili uzaludni. Svi su vidjeli Viktorijino demonstrativno ponašanje - to je njezin izbor, a ja ne zamjeram", rekla je Anna.

Ukrajinka o Ruskinji

Ukrajinska misica rekla je da organizatori očito nisu dovoljno razmislili o tome kako će se ona osjećati kad se suprotstavi Ruskinji na natjecanju. 

"Više sam nego zahvalna Miss Universe na podršci, ali nisam sigurna da su organizatori razumjeli kakav je osjećaj za mene stajati nasmijana na istoj pozornici s Miss Rusije, koja je nosila crvenu haljinu, boje krvi", rekla je za Daily Beast. 

Apanasenko je već govorila o odnosu s ruskom misicom. "Nju je njezin organizacijski odbor zadužio da napravi selfie sa mnom", rekla je Viktorija.

"Ovo nije prvi put da je to pokušala učiniti. Imam samo jedno pitanje za nju i do sada nisam dobila odgovor: Podržava li politiku svog predsjednika koji je započeo rat u Ukrajini ili ne? Nekoliko puta je ponudila da napravimo 'prijateljsku fotografiju'", kaže Viktorija.

Viralna snimka s pozornice

Viralne snimke publike s natjecanja pokazale su interakciju između Ruskinje i Ukrajinke na događaju, a mnogi sugeriraju da je Linnikova pokušavala stati odmah do svoje ukrajinske suparnice. Ukrajinka je zatim zamolila Miss Kolumbije da zamijene mjesta. 

@misscolombiau0

Curiosidad: Al llegar la chica de Rusia 🇷🇺, la chica de Ucrania 🇺🇦 hace cambiar a Colombia 🇨🇴 de su puesto. 🤔

♬ sonido original - Misscolombia_U🇨🇴✨

Podsjetimo, nakon što je Amerikanka R'Bonney Gabriel pobijedila na ovogodišnjem izboru za Miss Universe u New Orleansu društvenim mrežama počele su se širiti glasine da je izbor namješten.

Pročitajte više