Misteriozna djevojka koja je spavala na ulicama Rima želi ostati beskućnica, otac u suzama

Foto: Facebook/Missing Persons of America

NAKON što su svi veći mediji prenijeli vijest o misterioznoj djevojci koja je spavala na ulicama Rima te je ustanovljeno da je riječ o Šveđanki Embli Jauhojärvi koja je nestala prije šest mjeseci, njezini roditelji doletjeli su u Rim kako bi je odveli doma.

No, nakon susreta u švedskoj ambasadi u Rimu, otac je ostao shrvan jer je saznao od kćeri da se ne želi vratiti kući već želi ostati lutati rimskim ulicama, piše Daily Mail.

Otac djevojke, nakon više mjeseci potrage za kćeri koja mu se nije javljala, a koja boluje od Aspergerova sindroma (poremećaj iz autističkog spektra čija glavna karakteristika je nesposobnost "normalnog" funkcioniranja u društvu), kontaktirao je Daily Mail te ih obavijestio kako je riječ o njegovoj kćeri koja je nestala prije šest mjeseci.

54-godišnji otac koji živi u blizini Stockholma kontaktirao je medije čim je vidio fotografiju "misteriozne djevojke", a ispričao je kako čitavu noć nije spavao. U Rim se uputio odmah ujutro.

"Želim ju zagrliti i želim znati da je dobro. Ranjiva je, teško komunicira s drugima i jako je sramežljiva", otkrio je te dodao kako je Embla provela tjedan dana u Rimu prošle godine te se tad u "vječni grad" i zaljubila.

Nakon što su je doveli u ambasadu na susret s roditeljima, Embla ih je šokirala tvrdnjom da želi ostati spavati na ulicama. "Ne mogu dopustiti da se vrati životu na ulici. Ona želi ostati živjeti na ulici, odbija se vratiti kući. Želimo je vratiti u Švedsku, ali je to teško. Bilo bi joj puno bolje da se vrati s nama", ispričao je shrvani otac u suzama.

"Nije mi jasno kako joj talijanske vlasti mogu dozvoliti da se vrati životu na ulici. Njoj nije dobro i ne mogu dopustiti da se vrati spavanju na otvorenom i prosjačenju za hranu", zaključio je otac. Kako će čitav slučaj završiti, ostaje za vidjeti.

Pročitajte više