Misteriozni slučaj djevojčice koja je rodila kad joj je bilo samo pet godina

Foto: Twitter

KAD je petogodišnjoj Peruanki Lini Medini iznenada počeo rasti trbuh liječnici su pretpostavili da se radi o tumoru.

Nakon što su obavili nekoliko pretraga s nevjericom su ustanovili da je djevojčica u sedmom mjesecu trudnoće, a samo nekoliko tjedana kasnije rodila je zdravog dječaka.

Osamdeset godina kasnije, Lina je još uvijek najmlađa osoba na svijetu koja je rodila, piše The Sun.

Lina se rodila 1933. u siromašnoj peruanskoj obitelj. Kad se počela žaliti na bolove u trbuhu roditelji, koji su već primijetili da je djevojčici narastao trbuh, odveli su je liječnicima.

Liječnici su ustanovili da je djevojčica doživjela takozvani rani pubertet, te da su joj se spolni organi razvili kao u odrasle osobe.

Na nevjericu njenih roditelja također su ustanovili i da je mala Lina trudna. Njen otac je uhićen zbog sumnje da je u incestuoznom odnosu napravio dijete vlastitoj kćeri, ali je zbog nedostatka dokaza ubrzo pušten. Pravi identitet oca njenog djeteta ostao je misterija do današnjeg dana.

14. ožujka 1939. carskim rezom rodila je sina kojem je dala ime Gerardo. Tijekom odrastanja Gerardo je vjerovao da mu je Lina sestra, a istinu je doznao tek kad mu je bilo deset godina.

Gerardo je preminuo u dobi od četrdeset godina od posljedica bolesti kostiju. Lina, kojoj je danas 85 godina, još uvijek živi u Peruu. Sedamdesetih se udala za supruga Raula i rodila drugog sina.  

Pročitajte više