Mitrović osniva hrvatski TV Pink?

JEDAN od najbogatijih srpskih tajkuna, vlasnik TV Pinka Željko Mitrović, u intervjuu za tjednik Globus najavio je osnivanje hrvatskog TV Pinka po uzoru na bosansku i srpsku verziju dotične televizije.

Mitrović je u Bosni i Hercegovini kupio šest regionalnih televizija i formirao jedinstvenu mrežu pod nazivom Pink BiH. Projekt se pokazao iznimno uspješnim te se Pink BiH bliži tome da postane najgledanija televizija kod sve tri nacionalne grupe, tvrdi Mitrović. Poučen tim uspjehom, istu formulu spreman je primijeniti i u Hrvatskoj.

"Ne otkrivam toplu vodu kad kažem da je potencijal hrvatskog medijskog tržišta ogroman i vrlo zanimljiv za svakoga tko se bavi medijima“ - rekao je Mitrović za Globus, dodajući kako njegova ideja "regionalnog koncepta" nema nikakvu političku ili jugonostalgičarsku ambiciju spajanja onog što je nespojivo.

Demantirao je i priču o kupnji Croatie Records, rekavši kako je ona postojala samo u mašti hrvatskih i srpskih tabloida. Priznao je kako je sa Croatiom Records na pragu dogovora oko zajedničke produkcije i proizvodnje te borbe protiv pirata.

Što se tiče suradnje sa Novom TV, postoji mogućnost suradnje na pojedinim projektima od kojih bi obje strane imale vlastiti interes. Što se tiče turbo-folka, žanra koji se često povezuje s njegovom televizijom, Mitrović kaže kako je to politička laž smišljena zbog toga da bi se Pink predstavilo kao "simbol svega što je ružno i prljavo u Srbiji.“

Od 168 sati programa tjedno, na TV Pinku su samo 4 sata posvećena folk sadržajima koji nemaju veze sa turbo-folkom.

Mitrović opovrgava insinuacije da je bio desna ruka Miloševiću i da je TV Pink bio neka vrsta njegovog propagandnog štaba, naglašavajući kako mu je teško govoriti o bliskosti sa Slobodanom Miloševićem i Mirom Marković jer Pink nije bio politička televizija niti je imala informativni program sve do 2000. godine.

Za ubijenog premijera Zorana Đinđića ga veže prijateljstvo još iz vremena Miloševića, kada mu je pomogao da međunarodna zajednica "shvati zdrav komercijalni koncept TV Pinka". Iako kaže da je suradnja s političarima u Srbiji prirodna i normalna, naglašava kako njegova televizija nije nikada primila nikakav novac, kredit, donaciju ili poklon.

Pročitajte više