Mlada glumica optužila starijeg Busha: "Dodirivao me iz kolica dok mu je žena stajala pored"

Foto: Instagram/Guliver Image/Getty Images

GLUMICA Heather Lind optužila je bivšeg američkog predsjednika, 93-godišnjeg Georgea H. W. Busha da ju je seksualno zlostavljao tijekom jednog njihovog susreta.

"Kad sam dobila priliku upoznati Georgea H. W. Busha prije četiri godine zbog promocije povijesne serije na kojoj sam tad radila, seksualno me zlostavljao dok smo pozirali za zajedničku fotografiju. Dirao me iza, iz svojih invalidskih kolica dok je njegova supruga Barbara stajala sa strane. Ispričao mi je i prljavu šalu", napisala je 34-godišnja glumica na svom Instagramu u opisu fotografije na kojoj se Barack Obama rukuje sa svojim prethodnikom.

"Nakon toga, dok smo se fotografirali, ponovno me dirao. Barbara je preokrenula očima u stilu 'ne opet', a njegovi zaštitari su mi rekli da nisam trebala stati kraj njega. Trebali smo ga zvati gospodine predsjedniče, a meni se čini da je moć te titule u stvaranju pozitivnih promjena, služenju ljudima i demokraciji. On se te moći odrekao kad ju je upotrijebio protiv mene, a sudeći prema komentarima ljudi koji ga okružuju, i protiv mnogih drugih žena", dodala je u postu koji je nedugo nakon toga izbrisala.

"Predsjednik Bush nikad ne bi, ni pod kojim okolnostima, namjerno nekome stvorio nelagodu i najiskrenije se ispričava ako je njegov pokušaj humora uvrijedio gospođicu Lind", stoji u priopćenju Georgea H. W. Busha koje je zatražio Daily Mail.

Pročitajte više