Mlada Osječanka objavila jednu od najbolje ocijenjenih igrica na Google Playu

Foto: Mirela Kusalić/Google Play

MLADA Osječanka Mirela Kusalić nedavno je na Google Playu objavila svoju igricu Tangram Master. Kako kaže, za one koji misle da cure nemaju smisla za programiranje ili nisu gamerice, dolazi iznenađenje.

Po struci je Android developer, završila je računarstvo na ETF-u u Osijeku prije tri godine, a dodatno se usavršavala tijekom dvije godine života u Los Angelesu s mužem programerom.

"Uvijek sam voljela igrati igrice i htjela se jednog dana baviti razvojem igrica. Put do toga je bio dosta naporan, nakon diplomiranja računarstva sam se još dugo morala usavršavati u struci kako bih mogla razvijati vlastite igrice", ispričala je za Index.

Jednom kad je shvatila da može napraviti svoju igricu, bacila se na posao.

"Jedan od prvih koraka za razvoj igrice je imati dobar 'Game Engine'. To je ključni dio koda koji predstavlja srce igrice, poput motora automobila. Budući da je to glavni dio intelektualnog vlasništva, nema dobrih besplatnih Java Game Enginea pa sam zbog toga odlučila razviti svoj. Srećom, isti Game Engine se može koristiti za više igrica. Jednom kad je Game Engine bio gotov, ostalo je bilo više-manje lagano. Sama igrica (izuzev Game Engine) je zahtijevala par mjeseci razvoja te još par tjedana testiranja", opisala nam je.

S ponosom kaže da je igrica vrlo popularna i ima rating 4.9 od 5, što je poprilično neobično za Google Play, jer je jako teško naći igricu s kvalitetom preko 4.7.

"Sretna sam da je igrica napokon gotova te je mogu podijeliti s rodbinom i prijateljima. Dosad su komentari bili pozitivni te mi je jako drago što se prijatelji mogu zabaviti mojom igricom. Iako moram priznati da sada često kave s prijateljima umjesto druženja, završe "testiranjem" igrice", rekla nam je na kraju.

Pročitajte više