Mladi glumac na dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta odao počast Draženu Petroviću

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

MLADI dubrovački glumac Toni Kukuljica na 31. dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta u zagrebačkom HNK odao je počast Draženu Petroviću, kojeg glumi u kazališnoj predstavi.

Kukuljica se na dodjeli pojavio u Petrovićevom dresu iz perioda kad je legendarni košarkaš igrao za Brooklyn Nets. Inače, Kukuljica je dobio Nagradu hrvatskog glumišta upravo za ulogu u toj predstavi.

Prva predstava posvećena Petroviću

25-godišnji Kukuljica Petrovića igra u predstavi Dražen koja je premijeru imala u listopadu, u zagrebačkom kazalištu Trešnja. 

Dražen je prva kazališna predstava posvećena Draženu Petroviću, a zagrebačku premijeru imala je na 59. rođendan "košarkaškog Mozarta". Predstava je praizvedbu imala ljetos na zatvaranju Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku, a nastala je prema motivima stvarnih događaja i osoba iz kasnog djetinjstva i adolescencije Dražena Petrovića.

Tekst za predstavu, koju je u koprodukciji Trešnje i šibenskog HNK-a režirao Paško Vukasović, nastao je prema stvarnim događajima i pričama članova Draženove obitelji i prijatelja, a potpisuju ga Ivana Vuković i Paško Vukasović.

>>Roditelji mu nisu bili oduševljeni što je glumac, a danas igra Dražena Petrovića

Pročitajte više