Mladi glumac zbog kojeg je Larisa Lipovac plakala sin je pokojne glumačke zvijezde

Foto: Press

MLADI glumac Filip Vidović privukao je pažnju gledatelja u showu Ples sa zvijezdama, u kojem je izazvao suze Larise Lipovac.

"Rasplakali ste me. Ne želim biti patetična, ali stvarno ste me dirnuli, vaš ples je savršen, ja sam stvarno oduševljena", rekla je.

"Otac te sigurno gleda od gore. Kako je Ivica naš dragi rekao - samo polako", dodala je, na što su i Filipu krenule suze.

Filipov otac je proslavljeni hrvatski glumac Ivica Vidović, koji je preminuo 2011. godine kad je Filip imao 20 godina. Njegova majka je glumica Gordana Gadžić. Filip ima mlađu sestru Anu, koja je pokazala zanimanje za produkciju. Njegov stariji polubrat je poznati mađioničar i iluzionist Luka Vidović, kojeg je Ivica Vidović dobio u braku s glumicom Mirjanom Majurec.

Otkako zna za sebe, Filip zna za glumu. Glumio je u dječjim predstavama u Trešnji, ZeKaeM-u i Žar ptici. Da će biti glumac odlučio je s 12 godina, kad je s ocem došao na probu predstave Play Beckett koja se izvodila na Brijunima u Teatru Ulysses. Trebao im je dječak u predstavi, a Filip je pristao i dijelio pozornicu s ocem, Radom Šerbedžijom, Perom Kvrgićem i Zijahom Sokolovićem. To je bila jedina predstava u kojoj je glumio s ocem.

Proslavio se glavnom ulogom u dramskoj kazališnoj predstavi HNK-a "Ciganin, ali najljepši", u kojoj je utjelovio glavnu ulogu, Roma Sandija. Na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu diplomirao je 2015. godine.

Televizijska publika upoznala ga je kao Juru Stublića u popularnoj seriji "Crno-bijeli svijet" te u seriji "Počivali u miru".

Pročitajte više