Mladi mjesec ruši rekorde na blagajnama, obožavatelji pred teškom dilemom


NAJIČEKIVANIJI film godine, kako su distributeri nazivali Mladi mjesec, došao je u kina diljem svijeta i pokazao koliko je zapravo bio iščekivan.


Novi nastavak sage Sumrak zabilježio je rekordnih 26,3 milijuna dolara na američkim blagajnama i time oborio rekord ponoćnih premijera filmova.  Mladi mjesec je ovom brojkom premašio zaradu Batmanovog nastavka Crni vitez koji je zaradio 18 milijuna te šestog filma o Harryu Potteru čija je zarada bila 22 milijuna dolara na ponoćnim projekcijama. "Ovo je zaista impresivno. Mislim da nitko nije očekivao ovakve brojke", rekao je analitičar Jeff Bock. Ukoliko se ovaj trend nastavi, film bi mogao oboriti još neke rekorde te raspršiti bojazni da će novi redatelj i nešto manja uloga Roberta Pattinsona "otjerati" obožavateljice sage.

Neupućeni bi mogli biti razočarani

I dok vjerni fanovi hrle u kina, "obični" gledatelji koji nisu toliko upoznati s detaljima odnosa među vampirima, vukodlacima i ljudima, mogli bi ostati razočarani. "Drugi nastavak sage Sumrak bit će vrlo zadovoljavajući za tvrdokorne fanove, ali neupućene bi mogao odbiti spor ritam i dugo trajanje filma" glasi recenzija na stranici Rotten Tomatoes". Radnja filma vrti se oko depresivne tinejdžerice Belle koju još na početku ostavi vampir Edward u kojeg je beznadno zaljubljena. Bella doživi šok i počne se oporavljati nakon nekoliko susreta s prijateljem iz djetinjstva Jacobom koji živi u indijanskom rezervatu. No, Jacom krije tajnu. On i nekolicina mladića iz rezervata počnu se pretvarati u vukodlake koji su prirodni neprijatelji vampira. Bella se nađe u središtu tinjajućeg sukoba nadnaravnih bića, a muče je podijeljeni osjećaji prema Jacobu i Edwardu kojeg ne može zaboraviti.

Priča se prenosi u stvarnost

Odnos između Belle, Jacoba i Edwarda najvažniji je dio filma, no zanimljivo je da se on počeo prenositi u stvarnost. Fanovi i tabloidi već mjesecima nagađaju da su Kristen Stewart koja glumi depresivnu tinejdžericu i Robert Pattinson, zavodljivi vampir, zapravo u vezi. Viđeni su zajedno u nekoliko navrata kako izlaze iz hotelske sobe, a par u zadnje vrijeme ne demantira, no niti ne potvrđuje svoju navodnu vezu. S druge je strane mladi Taylor Lautner koji je kao i na filmu, mlađi od svog "rivala" Pattinsona, no ima blizak prijateljski odnos s Kristen. Navodno je upravo ona bila jedna od osoba kojima Taylor može zahvaliti što ga producent nije zamijenio drugim glumcem u nastavku sage. Kristen i mlađahni Taylor nedavno su dali zajednički intervju u kojemu su neprestano isticali svoje veliko prijateljstvo i blizak odnos, ali upućeni kažu da je tijekom slikanja za intervju bilo očito kako nabildani Lautner želi zadiviti svoju filmsku kolegicu, no ona ga je tretirala kao mlađeg brata.

Obožavateljice pred teškom dilemom: Zreliji Robert ili isklesani Taylor?

Uoči premijere filma, postalo je jasno da nije samo Bella podijeljena oko osjećaja koje gaji za Jacoba i Edwarda, već su se i fanovi počeli grupirati u skupine nazvane "Team Edward" i Team Jacob". I dok je vitki i plavokosi vampir imao bezbroj obožavateljica u svom "taboru" nakon prvog dijela sage, mišičavi i nešto zreliji Jacob sada ima veću ulogu i zahvaljujući tome, djevojčice su dobile novog idola. Nakon nekoliko mjeseci strogo režima, prehrane i vježbanja, Taylor Lautner zasjao je svojim novim izgledom. Zahvaljujući ulozi, tinejdžerice će se moći nagledati njegovih mišića, jer svaki put kad se pretvori u vukodlaka, Taylor podere odjeću i ogoli torzo. Mediji su odmah prihvatili trend pa je tako 17-godišnji glumac već dobio nekoliko samostalnih naslovnica časopisa, a nesumnjivo, dobit će ih još, jer pravo ludilo tek slijedi.

Pročitajte više