Mladu pjesnikinju magazin Glamour proglasio ženom godine: "Ovo mi toliko znači"

Foto: Instagram

PJESNIKINJA Amanda Gorman našla se na naslovnici Glamour magazina koji je 1990. godine pokrenuo nagradu Žena godine. Ta se nagrada dodjeljuje u počast izvanrednim i inspirativnim ženama iz raznih područja, uključujući zabavu, poduzetništvo, sport, glazbu, znanost, obrazovanje, medicinu i politiku.

Dosad je nagrada pripala brojnim slavnim ženama, kao što su Madonna, Jennifer Lopez i Alicia Keys, a sada ju je dobila 23-godišnja Amanda Gorman. Ona je poznata kao najmlađa pjesnikinja u povijesti koja je držala govor na inauguraciji američkog predsjednika.

Na inauguraciji Joea Bidena držala je petominutni govor, odnosno recitirala je pjesmu koja je bila toliko upečatljiva da su svjetski mediji danima pisali o Amandi. Osim inauguracije, Amanda je imala još jedan veliki uspjeh, a to je nastup na Super Bowlu, finalu najjače lige američkog nogometa na svijetu. Super Bowl poznat je po nastupima etabliranih glazbenika, a takva čast je pripala pjesnikinji koja je na pozornici recitirala svoju pjesmu.

Nakon što ju je Glamour proglasio Ženom godine, Amanda se tim uspjehom pohvalila na društvenim mrežama.

"Puno hvala Glamour magazinu što si me proglasio jednom od svojih žena godine 2021.! Ovo mi toliko znači, pogotovo zato što sam proglašena jednom od Glamourovih studentica godine 2018. Toliko se toga promijenilo od tada, i velika mi je čast biti predstavljena uz takve divne žene", napisala je Amanda na Instagramu.

Naglasila je da ne bi htjela da djevojke žele biti kao ona, već ih potiče da budu ono što jesu, da budu svoje. 

"Nemoj sanjati da ćeš biti sljedeća Amanda Gorman. Sanjaj da budeš prva ti. Trebaju nam novi, raznoliki, drugačiji glasovi. Što više imamo ljudi koji su izvrsni u tome što rade, mislim da će čitav svijet biti pametniji i bolji", rekla je Amanda u razgovoru za Glamour. 

Pročitajte više