Moda na sjednici sabora: Od šarenila i uzoraka do upečatljivih simbola na maskama

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

DANAS se konstituira novi, 10. saziv Hrvatskog sabora od stjecanja neovisnosti. Konstituira se izborom svog predsjednika, a to će drugi put biti Gordan Jandroković koji sabor vodi od svibnja 2017. godine.

Stari i novi zastupnici stigli su u sabor, a neki od njih pozornost su privukli i upečatljivim modnim kombinacijama. Moglo se tu vidjeti svega - od šarenila i uzoraka preko bijelih hlača, maski s neobičnim detaljima...

Zastupnici Mosta došli su u klasičnim odijelima sa sunčanim naočalama na glavi, no isticao se Miro Bulj sa sinjskom kapom i crnom zaštitnom maskom na kojoj je stajao metalni simbol sinjske alke.

Marijana Puljak i Dalija Orešković u sabor su stigle zajedno. Marijana se pojavila u ružičastom sakou koji je iskombinirala s crnim topom i hlačama te cipelama zanimljivog uzorka. Za zanimljiv uzorak odlučila se i Orešković koja se pojavila u crveno-bež haljini pomalo etno štiha.

Marijana Petir držala se čipke. Pojavila se u zeleno-crnoj čipkastoj haljini koju je iskombinirala s crnim štiklama.

Potpredsjednica SDSS-a Dragana Jeckov pojavila se u žutoj haljini koju je iskombinirala s modernim cipelama s debelom potpeticom i prozirnim dijelovima.

Natalija Martinčević iz Reformista odlučila se za crvenu boju pa se pojavila u uskoj haljini koja joj je naglašavala struk.

HDZ-ovac Ivan Kirin na konstituirajuću sjednicu stigao je u bijelim hlačama koje je iskombinirao s bijelim mokasinkama te tamnoplavim sakoom i majicom.

Sabina Glasovac pojavila se u bež tonovima, a Katarina Peović u crvenom.

Inače, sabor bi danas trebao izabrati i svoje potpredsjednike.

Izabrat će i četiri ključna odbora: za Ustav, za zakonodavstvo, za prostorno uređenje te za izbor i imenovanja, a moguće i još neke koje 'diktiraju' točke dnevnog reda koje bi se uskoro mogle naći pred zastupnicima.

U nastavku sjednice novi/stari predsjednik predložit će dnevni red radnog dijela konstituirajuće sjednice.

Sabor do kraja tjedna očekuje vrlo intenzivan rad i potvrda nove hrvatske vlade mandatara Andreja Plenkovića. Bit će manja od prethodne, umjesto 20, imat će 16 ministarstava.

Pročitajte više