Model koji svi žele: Najmoćnija žena mode pojavila se u čizmama od 70 eura

Foto: Profimedia

MARTA ORTEGA, kći milijardera koji je osnovao tvrtku Zara i predsjednica grupe Inditex, privukla je pažnju na pariškom Tjednu mode na kojem se pojavila u Zarinim čizmama koje koštaju 69.90 eura. 

Modna izdanja jedne od najutjecajnih žena u modnom svijetu pažljivo se prate, a Zarina odjeća i modni dodaci u kojima se pojavi često budu rasprodani brzinom munje. Ortega se pojavila na reviji modne kuće Loewe u trapericama i crnoj kožnoj jakni, a kombinaciju je upotpunila crnim šalom i gležnjačama na vezanje vojničkog stila.  

Nakon njezinog pojavljivanja, brojni modni magazini ovog su se tjedna raspisali o čizmama iz Zare koje će zasigurno uskoro postati bestseller. 

Podsjetimo, Marta je kći Amancija Ortege koji je 1985. osnovao kompaniju Inditex u čijem su vlasništvu brendovi Bershka, Pull & Bear, Stradivarius, Massimo Dutti, Oysho, Zara Home i Uterqüe. Marta je u travnju 2022. preuzela funkciju predsjednice grupe Inditex, a također se bavi odnosima s javnošću i sudjeluje u upravljanju modnom robom u Zari, koja ostvaruje 70% prihoda Inditexa. 

Pročitajte više