Modeli Victoria's Secreta optužuju bivšeg šefa (71): Tražio je da skinem gaćice

Foto: Gulliver Image/Getty Images/Instagram

BREND Victoria's Secret našao se usred ogromnog skandala nakon što je više modela i drugih zaposlenica izašlo u javnost s optužbama da su ih nadređeni godinama seksualno uznemiravali. 

Među ostalim, u opširnom članku New York posta, otkriveno je kako je 71-godišnji Ed Razek, donedavno šef marketinga Victoria's Secreta, jednom prilikom supermodelu Belli Hadid rekao da bi trebala "zaboraviti gaćice", a tome je, tvrde, posvjedočilo troje ljudi. Također je komentirao njene "savršene sise". 

Svjedoci također tvrde da je Razek istog dana drugu manekenku hvatao za međunožje. 

"Optužbe su kategorički netočne, krivo prezentirane i izdvojene iz konteksta", rekao je Rezak za The Times. 

Model Andi Muise medijima je otkrila da je više nisu pozivali na revije nakon što je odbila doći na večeru u Razekovu kuću u New Yorku. Dodala je da je često "pristojno odbijala" Razekovo udvaranje. 

New York Times također navodi da su druge zaposlenice kompanije otkrile da je Razek od njih tražio brojeve telefona, nagovarao ih da mu sjednu u krilo ili da ga ljube. 

Casey Crowe Taylor, koja je bila zaposlena u odnosima s javnošću, rekla je da ju je jednom Razek presreo kad se pokušala drugi put poslužiti na jednom ručku, odmjerio je od glave do pete, prigovorio joj oko njene kilaže i rekao joj neka se okani kruha i tjestenine. Tvrdi da je to odmah prijavila odjelu za ljudske potencijale, ali da nitko ništa nije poduzeo. Ubrzo zatim dala je otkaz. 

"Ono što je najveći problem u tome za mene je bila činjenica da je takvo ponašanje tamo smatrano normalnim. To je bilo poput ispiranja mozga. Ako bi se netko pokušao požaliti, ne bi ga samo izignorirali. Ta bi osoba bila kažnjena", ispričala je. 

Razek je, inače, u kolovozu prošle godine dao otkaz i nakon 15 godina napustio mjesto šefa marketinga Victoria's Secreta. 

Pročitajte više