"Moj dečko teško svršava sa mnom. Je li to zato što previše masturbira?"

Ilustracija: Instagram

JEDNA djevojka potražila je pomoć Guardianove seksualne savjetnice specijalizirane za liječenje seksualnih poremećaja zbog toga što joj dečko ne može doživjeti vrhunac tijekom seksa.

"Sa svojim dečkom već sam neko vrijeme i dosta smo se seksali, no on teško svršava. Kaže kako je blizu ejakulacije no jednostavno ne može. Istraživali smo online, gledali druge kondome, lubrikante, uzimao je suplemente... Često govori da je prije jako puno masturbirao pa misli da je postao neosjetljiv. Zbog toga je frustriran i bilo bi lijepo pronaći nešto što će mu pomoći", napisala je jedna čitateljica britanskog The Guardiana te dobila odgovor od seksualne terapeutkinje Pamele Stephenson Connolly:

"Vaša seksualna veza pogrešno je označena kao 'problem'. Ne mislite li ostati trudni sutra, stvarno nije. Puno ljudi smatra kako je samo jedan ispravni obrazac kad je vođenje ljubavi u pitanju; malo predigre, nakon čega slijedi snošaj koji bi trebao voditi klimaksu za oba partnera - idealno u isto vrijeme. No svaki par koji si postavi takav cilj ostat će razočaran.

Umjesto ponašanja po obrascima, uvijek je bolje napraviti ono što se čini najuzbudljivije u nekom trenutku. Primjerice, par koji uživa samo u 20 minuta strastvenog ljubljenja još uvijek ima nevjerojatan seksualni život. Jednako tako, par koji preskače zagrijavanje i ide ravno na penetraciju nije kriv što oba partnera to žele. Par koji čitav vikend provede samo flertajući i dirajući se još uvijek ima puno uzbuđenja i ispunjavajućeg seksualnog iskustva. Umjesto forsiranja na svršavanju, razmislite više o nekom restartu.

Masturbacija vjerojatno nije zaslužna za manjak osjećaja kod vašeg partnera, no činjenica da često spominje svršavanje kroz samozadovoljavanje mogla bi biti znak da želi to napraviti u vašoj prisutnosti. Budite otvoreni za promjenu. Prestanite seks shvaćati tako ozbiljno i probajte se zabaviti. Nitko ne mora osjećati da mora svršiti. Usredotočite li se na ugodne osjećaje koje doživljavate u trenutku i izbjegnete li brigu, ne samo da ćete osjećati jači erotizam, već ćete oboje imati više šanse za orgazam."

Pročitajte više