Moto trka na prstenac: Što brže i preciznije pogoditi maleni kružić

SELO Orihi u istarskoj općini Barban proslavilo je jučer svoj dan, između ostaloga, i devetom po redu moto trkom na prstenac. Kako i priliči svakoj fešti, jelo se, pilo i zabavljalo, ali i pokušavalo pogoditi u maleni kružić koji nosi najviše bodova.

"Old Timer's Day"

Moto trka po uzoru na konjičku Trku na prstenac u Barbanu tradicionalno okuplja preko 30 moto-posada na svim tipovima motora, od old timera do brzih sportskih. Pored toga, Športsko društvo Orihi u subotu je organiziralo i 8. "Old Timer's Day" pa su mjestom ponosni vlasnici provozali i pokazali svoje zanimljive ljubimce.

Konjička Trka na prstenac je obnovljena 1976. godine, na temelju temelju povijesnih istraživanja, i od tada se održava svake godine trećeg vikenda u kolovozu. Natjecatelji moraju u tri trke ispod 12 sekundi u punom galopu istrčati stazu dugu 150 metara i kopljem pogoditi prstenac koji se sastoji od dva koncentrična kruga međusobno spojena tako da između čine četiri polja. Pogodak u sredinu donosi tri boda, iznad sredine dva, ispod jedan i sa strane po pola boda.

Pročitajte više