Može li ova žena drugi put pobijediti na Eurosongu? Ne bi bila prva u povijesti

Foto: Profimedia

NA EUROVIZIJSKIM kladionicama događa se nešto neviđeno. 

Najviše se ljudi kladi na zemlju koja još uvijek nema predstavnika na Eurosongu i koja će pobjednika nacionalnog natjecanja odabrati tek početkom ožujka. Švedska je na vrhu kladionica s gotovo dvostruko većom šansom od Ukrajinaca. Više od 27% kladioničara lovu je stavilo na pobjedu Švedske.

Kako smo već pisali, kladioničari tek pretpostavljaju da će na švedskom nacionalnom natjecanju pobijediti Loreen s pjesmom Tattoo i da će potom pobijediti i na Eurosongu. Na kladionicama za pobjedu na nacionalnom izboru šanse su joj gotovo 60%.

Loreen je na Eurosongu već pobijedila 2012. godine, a njezina pjesma Euphoria je na vrhu najomiljenijih eurovizijskih pjesama u povijesti.

Jedan tip je već pobijedio dva puta

Loreen će, ako pobijedi na Eurosongu, postati prva žena kojoj je uspjelo dva puta pobijediti na tom natjecanju. Prvi je bio Irac Johnny Logan, koji je dva puta pobijedio na Eurosongu još osamdesetih godina prošlog stoljeća.

1980. godine Logan je pobijedio na Eurosongu s pjesmom What's Another Year, a sedam godina kasnije njegov hit Hold Me Now pobijedio je na Eurosongu u Bruxellesu. 

Logan je sudjelovao i u trećoj pobjedi Irske na ovom natjecanju, kada je 1992. godine napisao pobjedničku pjesmu Why Me, koju je otpjevala Linda Martin. Logan je, dakle, najuspješniji glazbenik u povijesti ovog natjecanja.

Tko je Loreen?

Osim Euphorije, Loreen ima brojne druge hitove poput Walk with Me, Neon lights, Sober, In My Head i I'm in It with you. Loreen je prvotno sudjelovala u televizijskom natjecanju Idol 2004. godine zauzevši četvrto mjesto, a sljedeće godine je izdala svoj prvi singl The Snake s bendom Rob'n'Raz i postala televizijska voditeljica na TV400.

Dok je radila kao producentica segmenta i redateljica za nekoliko švedskih reality TV emisija, ušla je na Melodifestivalen 2011. pjesmom My Heart Is Refusing Me, koja je postala jedan od top 10 hitova u Švedskoj. Također je u top 20 hitova u Švedskoj ušla singlovima Crying Out Your Name 2012. i Statements 2017.

Pročitajte više