Može li previše masturbacije izazvati gubitak kose? Ovaj liječnik je riješio dilemu

Foto: Profimedia

VRHUNSKI kirurg za transplantaciju kose upozorio je da previše masturbacije može uzrokovati gubitak kose, ali prije nego što se previše uspaničite, rekao je da bi se to stvarno dogodilo samo ako to radite baš non-stop.

Dr. Umear Ahmad, iz nagrađivane klinike za transplantaciju kose Juvida, rekao je da su ga muškarci često pitali hoće li ih masturbacija dovesti do ispadanja kose.

Dr. Ahmad je objasnio da iako je vitamin A (koji se nalazi u sjemenu) važan za gubitak kose, muškarac bi trebao non-stop masturbirati da bi vidio bilo kakvu zamjetnu razliku. Ako masturbirate non-stop, onda vaš problem nije kosa, napominje.

"Morali biste imati prilično ozbiljan nedostatak vitamina A da bi vam kosa počela primjetno ispadati. Teoretski, ako previše masturbirate, kosa bi mogla početi ispadati, ali zapravo na praktičnoj razini to neće imati stvarnog učinka na gubitak kose", kaže.

Ako ste zabrinuti za razinu vitamina A, dr. Ahmad preporučuje prelazak na zdravu prehranu bogatu vitaminima i mineralima. Pojasnio je i da se mogu uzimati posebni dodaci prehrani, ali da oni ne bi trebali biti potrebni ako se držite spomenute zdrave prehrane.

Dodaje da postoje dodaci prehrani koji pomažu.

"Ako imate zdravu i uravnoteženu prehranu, vjerojatno ne morate ići tim putem, ali ako jedete hranu za ponijeti dva puta dnevno, to bi moglo biti nešto o čemu treba razmisliti."

Pročitajte više