Mračna prognoza Mate Jankovića: Ekonomski i društveno ćemo dotaknuti dno

Foto: Facebook

NAKON donošenja novih mjera koje uključuju i zabranu izlaska iz županija, chef Mate Janković dao je svoj osvrt na trenutno stanje u društvu.

"Ova 2020. je fakat odličan filter za ljude i izbore koje smo kao društvo donosili i tolerirali. U teškim situacijama jasno se kristalizira karakter osoba oko nas. I onih koji su nam u blizini, kao i onih kojima smo dali povjerenje da donose odluke. Ispliva oportunizam, pakost, glupost i nedostatak empatije", započeo je.

Dodao je da je malo dobrote i razuma. 

"Malo je znanja, promišljanja i prostora za različitost. Ionako smo bili u podjelama, sada ih je još više. Lijevi smo i desni, kapitalisti, liberali, komunisti i socijalisti. A sad lockdowneri i ubojice staraca. Specifikum covida je izoliranost, zbunjenost, otuđivanje i strah. Idealna platforma za manipulaciju i kontrolu. Nakon što sve završi, pažljivo treba vidjeti što smo od prava kao društvo izgubili pod krinkom 'općeg dobra'. Povlaštenost se više ne skriva ni najmanje", naglasio je.

Potom je otkrio i kakvu on budućnost vidi.

"U sljedećem ćemo periodu ekonomski i društveno dotaknuti dno. Možda nam to može biti i najveća pobjeda. Reset je neminovan, u našem slučaju nažalost - jako bolan", zaključio je.

Ova 2020 je fakat odlican filter za ljude i izbore koje smo kao drustvo donosili i tolerirali. U teskim situacijama...

Objavljuje Mate JankovićPetak, 18. prosinca 2020.

Pročitajte više